Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2019 15:43
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparáty, jimž se všichni smáli

TECH
Uložit Uložené

Zřejmě víme, kde se Google inspiroval.

Google představil novou generaci svých nejdůležitějších smartphonů. Pixel 4 a Pixel 4 XL lákají technologické nadšence hlavně proto, že novější verze Androidu budou dostávat vždy jako první minimálně další tři roky a očekává se, že přinesou i jedny z nejlepších fotoaparátů.

Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali
Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali Zdroj: store.google.com
 

Pohled na zadní stranu ale přináší obrovský paradox. Designéři totiž prakticky zcela převzali kontroverzní rozložení fotoaparátů z iPhonu 11 Pro a 11 Pro Max.

Doporučeno
Internet už zaplavily vtipy kolem nových iPhonů, schytaly to hlavně zadní fotoaparáty Internet už zaplavily vtipy kolem nových iPhonů, schytaly to hlavně zadní fotoaparáty 11. září 2019 7:59

Neuběhl přitom ani měsíc od poslední konference Apple, po které internet zaplavily vtipy o „trojplotně” a zdá se, že toto řešení už ostatní začínají kopírovat. Přestože je samozřejmé, že inspiraci museli čerpat ještě z úniků a prvních renderů nových iPhonů před pár měsíců.

Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali
Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali Zdroj: blog.google.com
 

Dalším zklamáním může být fakt, že nové Pixely mají vzadu jen dva objektivy: 12,2 Mpix základní a 16 Mpix tele s dvojnásobným zoomem. Stále populárnější širokoúhlý foťák zkrátka chybí. 

O kvalitě záběrů ale zřejmě pochybovat nemusíš, vylepšený režim Night Sight by měl být schopen fotografovat i v naprosté tmě a podle Googlu dokonce zachytí jednotlivé hvězdy na noční obloze

Přes den zas to, jak bude vypadat výsledek po aplikování HDR, uvidíš ještě před stisknutím spouště rovnou na displeji.

Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali
Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali Zdroj: www.blog.google

Telefony bude pohánět rychlý Snapdragon 855 a 6 GB RAM. Úložiště ale bude moci být jen 64 nebo 128gigabajtové, v tomto směru se tedy Google příliš nehecl.

Možná doufá, že zákazníky zaujme spíše odvážná oranžová barevná verze nebo zajímavé ovládání telefonu gesty i bez toho, aby ses reálně dotýkal displeje. Mávání má například přepínat písně.

Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali
Google Pixel 4 kopíruje iPhone. Fotoaparátmi, z ktorých sa všetci smiali Zdroj: www.blog.google

Menší 5,7palcový Google Pixel 4 s Full HD+ rozlišením a 2 800 mAh baterií startuje na ceně zhruba 19 239 korun, větší Pixel 4 XL má 3 700 mAh akumulátor a 6,3palcovou QHD+ obrazovku. Koupíš si ho za přibližně 23 100 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse