Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2019 7:34
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Netflix po dlhom zapieraní priznáva, že nové streamovacie služby ublížia množstvu predplatiteľov

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Apple TV+ a Disney+ už onedlho začnú konkurenčnú vojnu.

Netflix sa konečne priznal, že výrazná konkurencia môže ublížiť množstvu jeho predplatiteľov, informuje CNBC.

O pár týždňov sa totiž spustí streamingová vojna. V podstate to znamená, že Netflix bude mať prvýkrát v 10 ročnej histórií vážnu konkurenciu. Už onedlho sa totiž spustí Disney+ a Apple TV+, čo by mohlo mať negatívny dopad na množstvo predplatiteľov Netflixu.

 

Netflix po dlhom zapieraní priznáva, že nové streamovacie služby ublížia množstvu predplatiteľov
Zdroj: flickr

V priebehu rokov Netflix zastával názor, že je množstvo priestoru pre rôzne strany s atraktívnym obsahom, čo sa týka streamovacích médií. Tvrdili, že konkurencia nijak výrazne neovplyvní ich rast.

Až teraz Netlix priznal, čo bolo všetkým zjavné, že nové streamovacie systémy poškodia rast ich nových odberateľov. Spoločnosť očakáva, že čísla sa zmenia v poslednom štvrťroku tohto roka.

,,Disney bude obrovským konkurentom, Apple teraz len začne, no pravdepodobne budú mať skvelé seriály. Každopádne, všetci bojujeme najmä proti tradičnej televízii a oproti nej sme všetci relatívne malí."

Netflix svoje ceny v januári zvýšil a mesačné predplatné je momentálne za 12,99 dolárov, predplatiteľov, ktorí po zvýšení ceny odišli stále nevedia dostať späť. Disney+ a Apple TV+ budú svoje služby ponúkať výrazne lacnejšie.

Disney+ ponúkne množstvo filmov a seriálov od Disneyho, Marvelu a Pixaru a bude stáť 6,99. Apple TV+  bude mať síce na začiatku len pár seriálov, no mesačne bude stáť 4,99. Výhodou je určite aj to, že ak si zakúpiš od Apple niečo nové, ako napríklad iPhone 11 tak budeš mať Apple TV+ na rok zadarmo. Apple TV+ sa spustí prvého novembra a Disney+ 12. novembra tohto roku.

Na otázku ako bude Netflix proti konkurencii bojovať mali jasnú odpoveď, množstvom kvalitných seriálov a filmov.

Domů
Sdílet
Diskuse