Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2019 8:14
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Bývalý vedec z NASA je presvedčený, že pred 40 rokmi našli známky života na Marse. NASA to popiera

NEWS
Uložit Uložené

Život bol vraj nájdený na misii, ktorú sám viedol.

Bývalý zamestnanec NASA povedal, že vesmírna agentúra už v 70. rokoch 20. storočia našla dôkaz života na Marse, tá to ale popiera.

„Jedným z hlavných cieľov NASA je práve nájdenie života vo vesmíre. Aj napriek tomu, že sme ešte nenašli žiadne priame dôkazy, tak sa o to už dlho snažíme. NASA skúma slnečnú sústavu a aj to, čo je za ňou. Všetko s cieľom odpovedať na základné otázky, kde patrí aj otázka, či sme vo vesmíre sami,“ hovorí hovorca pre NASA Allard Beutel, informuje Fox news.

 

Bývalý vedec z NASA je presvedčený, že pred 40 rokmi našli známky života na Marse. NASA to popiera
Zdroj: pixabay

Bývalý vedec z NASA, Gilbert Levin však tvrdí, že dôkazy o existencii života na Marse našli už dávno. Práve pri misii, ktorú sám viedol. V roku 1976 NASA vyslala na Mars dve sondy Viking, ktoré po pristátí na Marse vykonávali experimenty.

Výsledok experimentu podľa neho dokázal, že na Marse je život. Pozitívne správy totiž doniesli oba lunárne moduly, ktoré boli od seba vzdialené až 6 400 kilometrov. Všetko, čo napísal a prečo si myslí, že život skutočne našli, si môžeš prečítať tu.

Doporučeno
NASA si nevšimla asteroidu, který se řítil k Zemi. Byl největší za poslední století NASA si nevšimla asteroidu, který se řítil k Zemi. Byl největší za poslední století 20. září 2019 14:05

"Drvivá väčšina vedeckej komunity na to má rovnaký názor, a to ten, že výsledky experimentov Viking nie sú žiadnym potvrdením o mimozemskom živote," popiera hovorca Allard.

NASA na záver misie Viking zhodnotila, že našli ,,látku, ktorá život napodobňuje, no nie je život". Gilbert preto agentúru výrazne kritizuje, pretože sa žiadnym spôsobom nepokúsili robiť podobné experimenty, aj keď práve Viking ich dostal k zisteniam najbližšie. 

Domů
Sdílet
Diskuse