Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2019 12:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Rekordně zaběhnutý maraton byl podvod, tvrdí někteří běžci. Útočí na výrobce tenisek Nike, který je údajně na vině

MÓDA
Uložit Uložené

Běžci tvrdí, že model tenisek ZoomX Vaporfly od Nike byl pro běžce výhodou, která by neměla být povolena.

Běžec Eliud Kipchoge se dostal pod palbu kritiky svých kolegů poté, co jako první člověk na světě zaběhl maraton pod 2 hodiny. Jeho úspěch a dosažení rekordního času mnozí připisují právě tomu, co měl 34letý keňský atlet obuté. Model tenisek ZoomX Vaporfly od Nike prý v podrážce ukrývá technologii, která umožňuje majiteli zaběhnout maraton o dvě minuty dříve, píše se podle The Times v oficiální stížnosti.

Doporučeno
Nike „Ježíšovy boty“, které obsahují svěcenou vodu, se vyprodaly za pár minut. Majitelé na nich vydělávají tisíce dolarů Nike „Ježíšovy boty“, které obsahují svěcenou vodu, se vyprodaly za pár minut. Majitelé na nich vydělávají tisíce dolarů 13. října 2019 12:46

Tu podal na atletickou federaci italský šampion Gianni Demadonna společně s dalšími 20 profesionálními běžci. Vadí jim technologie uhlíkových vláken, kterou společnost Nike pro potřeby běžců vyvinula. 

Oficiální stanovisko mezinárodní atletické asociace zní, že obuv by měla poskytnout běžci stabilitu a ochranu pro nohu. V žádném případě nemůže poskytovat asistenci při běhu, zároveň ale vnímá tuto problematiku jako velmi rozsáhlou a údajně sestavila speciální skupinu lidí, která bude prošetřovat všechny náležitosti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

In 1:59:40 you have taught runners everywhere to reimagine their limits. Congratulations @kipchogeeliud, your pace pushes us forward. #justdoit

Príspevok, ktorý zdieľa Nike Run Club (@nikerunning),

Domů
Sdílet
Diskuse