Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2019 17:17
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Slovák vyhodil do prírody pri rieke Váh 5,5 tony odpadu, hrozia mu dva roky vo väzení

NEWS
Uložit Uložené

Bezočivosť Jána z okresu Nové Mesto nad Váhom neostala bez povšimnutia polície.

Slovák vyhodil do prírody pri rieke Váh množstvo plastového, skleneného, papierového aj biologického odpadu. Jeho konanie zaregistrovala tamojšia polícia, ktorá sa rozhodla zasiahnuť a vďaka jej zodpovednému prístupu dnes Ján z okresu Nové Mesto nad Váhom čelí trestnému oznámeniu. Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi, za čo mu v prípade uznania viny môže hroziť až dvojročné väzenie. 

Pôvodne prišiel Ján s bizarnou výhovorkou, ktorá mu však, pochopiteľne, neprešla: „Policajtom mal Ján najskôr tvrdiť, že mu na pár hodín niekto auto ukradol a potom ho vrátil. Ten „niekto“ pravdepodobne musel odpad vyhodiť. Svoju vinu popieral,“ píše polícia na facebookovej stránke. 

Celkovo išlo až o 5,5 tony odpadu, ktorý muž nechal v prírode. Na sociálnej sieti polícia informuje aj o celkovej škode 517 eur, ktorá bola vyčíslená pravdepodobne v súvislosti s odprataním odpadu na miesto, kam naozaj patrí.  Prípad môže byť výstrahou pre každého, kto si doteraz myslel, že naša planéta znesie všetko. 

Doporučeno
KVÍZ: Umíš správně třídit papír? KVÍZ: Umíš správně třídit papír? 13. srpna 2019 9:51

 

Domů
Sdílet
Diskuse