Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2019 18:05
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Mexická policie zajala syna El Chapa, po přestřelce jej ale raději zase pustila

NEWS MEXIKO
Uložit Uložené

Místní ozbrojené složky se hájily tím, že neměly dostatečně „velkou palebnou sílu", aby mohly gangsterům konkurovat.

Policejní fiasko. Ovidio Guzmán, jeden ze synů obávaného drogového krále Juaquína Guzmána přezdívaného Prcek (El Chapo), byl po masivní armádní operaci zadržen. Ozbrojené složky jej zajaly ve čtvrtek v hlavním městě státu Sinaloa Culiacán. Ještě ten den si však pro něj přišli údajní členové drogového kartelu, který Guzmán po otci částečně převzal. Policie se před nimi stáhla a nyní je Guzmán na svobodě. Při střetu umírali lidé. O incidentu informovala ČT24.

Doporučeno
Narkobaron El Chapo vydělal 500 000 000 dolarů díky drogovému vlaku. Z Mexika jezdil přímo do New Yorku Narkobaron El Chapo vydělal 500 000 000 dolarů díky drogovému vlaku. Z Mexika jezdil přímo do New Yorku 15. prosince 2018 18:43

Podle veškerých informací je ve městě Culiacán rozpoutáno peklo.  Vše začalo přestřelkami maskovaných osob, které proběhly ve čtvrtek v sídle drogového kartelu. Neznámí muži prý stříleli z velkorážných zbraní a blokovali ulice zapálenými vozidly.

Po několika hodinách jako z válečného filmu zasáhla armáda. V jedné z budov našla Ovidia Guzmána, jednoho ze čtyř synů nechvalně proslulého Juaquína „Prcka“ Guzmána, který si momentálně odpykává doživotí. Než se ale nadáli, dům byl kartelem obklíčen a armádní jednotka tím pádem v nevýhodě.

S největší pravděpodobností se opravdu jednalo o zakuklence z kartelu Sinaloa. Mexické ozbrojené složky tak měli v rukou muže, který byl v roce 2018 washingtonským soudem obviněn v nepřítomnosti z pašování kokainu, marihuany a metanfetaminu, a byl na něj vydán mezinárodní zatykač. Není tedy divu, že byl „domácí" kartel v přesile. Policejní složky proto Guzmána gangsterům přenechali.

Doporučeno
Obávaný drogový baron El Chapo startuje vlastní značku oblečení. Ani vězení mu nebrání v novém byznysu Obávaný drogový baron El Chapo startuje vlastní značku oblečení. Ani vězení mu nebrání v novém byznysu 30. března 2019 23:49

Podle informací ČT24 obhájil mexický ministr vnitra Alfonso Duraza jednání ozbrojených složek tak, že jim šlo především o to uchránit lidské životy a uklidnit situaci ve městě. I přes tuto snahu však během incidentu zahynuli dva lidé a minimálně 21 jich bylo zraněno. K tomu se navíc povedlo několika gaunerům utéct z vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse