Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2019 19:44
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Tarantino odmítl sestříhat Tenkrát v Hollywoodu. Čína se rozhodla zrušit jeho premiéru

Tarantino odmítl sestříhat Tenkrát v Hollywoodu. Čína se rozhodla zrušit jeho premiéru
Zdroj: Sony Pictures Releasing
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Talentovaný režisér se postavil proti jakýmkoli úpravám.

Nejnovější film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu měl v Číně premiéru 25. října tohoto roku. Premiéra se ale nakonec konat nebude, píše filmový portál Collider. Oficiálního vysvětlení jsme se však nedočkali. Jisté je pouze to, že Tarantino na filmu odmítl dělat jakékoliv dodatečné úpravy.

Připomeňme si, že například vůči zobrazení Bruce Leeho ostře vystupovala zejména jeho dcera Shannon. „Už by mohl zavřít hubu. To by bylo super. Nebo by se mohl omluvit a říct něco v tom smyslu, že mého otce nepoznal. Nebo, že jeho postavu pouze přizpůsobil pro svůj film,“ prohlásila.

Při jeho minulém snímku Django Unchained si Čína stěžovala na zobrazení nahoty a brutálních scén, a tak Tarantino odsouhlasil několik úprav. V tomto případě si však jednoduše řekl, že totéž rozhodnutí už znovu neudělá, a diváci z Činy či z jakékoli jiné části světa budou muset jeho dílo přijmout takové, jaké ho stvořil.

V případě novinky Tenkrát v Hollywoodu má podle Collideru Tarantino hlavní slovo, a proto s jeho volbou nemohlo pohnout ani samotné studio Sony. Vedení firmy ale určitě zamrzí, že tímto způsobem přijdou z čínského trhu o potenciálně obrovský tok financí.

Domů
Sdílet
Diskuse