Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2019 16:17
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Potřeboval bys 50 milionů korun ročně, pokud bys chtěl žít jako úspěšný influencer, tvrdí odborníci

NEWS
Uložit Uložené

Průměrná hodnota jednoho příspěvku na Instagramu 20 největších influencerů v Británii je v přepočtu 180 000 korun, tvrdí studie.

Britská společnost Credit Karma vypracovala studii, v jejímž rámci zhodnotila instagramové profily 20 největších influencerů v zemi, aby zjistila, kolik peněz by běžného člověka stálo, kdyby chtěl mít totožné fotografie v rámci jednoho roku.

Z výsledků vyplývá, že stejné snímky by bylo možné zhotovit v případě, že by člověk utratil přibližně 50 milionů korun Pokud bychom započítali i auta, částka by se zvýšila na více než 90 milionů. Za příspěvek je to v průměru cca 180 000 korun.

Daily Mail informuje i o další části studie. Na tisícovce Britů do 40 let se zjistilo, že dvě třetiny jsou ochotny jít do dluhů, jen aby napodobily své oblíbené influencery.

Samozřejmě, většina známých osobností za oblečení, hotely, auta či jiné výhody neplatí, což by si měl uvědomit každý člověk. V některých případech dokonce dostávají za využívání produktů a služeb zaplaceno, a tak psycholožka apeluje na zvýšenou pozornost směrem k tomu, co je a co není placená propagace.

Jedna z britských influencerek, která byla součástí průzkumu. 

Domů
Sdílet
Diskuse