Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2019 18:06
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Obal podobný lidské kůži reaguje na dotyky, můžeš ho dokonce i lechtat

TECH
Uložit Uložené

Firma zatím představila dvojici prototypů.

Umíš si představit, že by byl tvůj telefon obalený v lidské kůži? Samozřejmě by nešlo o pravou kůži, ale její umělá napodobenina se v mnoha směrech podobá na lidskou – a to nejen vizuálně. Podle NewScientist totiž taková kůže dokáže reagovat na pohyby naší ruky a rozpozná, zda po ní přejíždíme, tlačíme na ni nebo ji dokonce lechtáme.

Umělá kůže však nemusí sloužit pouze jako obal na mobil, ale může být například využívána jako touchpad k notebooku nebo herní joystick. Díky tomu, že rozezná druhy pohybů, můžeš jejím prostřednictvím hmatovým způsobem komunikovat s virtuálním avatarem. Tuto vymoženost však zřejmě využijí jen opravdoví fajnšmekři.

Tým Marca Tessier z Telecom Paris vytvořil dvojici prototypů. Jeden z nich působí extrémně realisticky a druhý má rovnoměrnější povrch. Co se týče autentičnosti vyobrazení, dalším krokem je přidání chloupků a také zajištění regulování vlastní teploty.

Kromě zmíněných možností lze umělá kůže využít také ve spojení se smart watch nebo po napojení na robota. Níže přiložené video ti ukáže jednotlivé způsoby, jakými dané zařízení vlastně funguje. Měl bys zájem o zakoupení takové technologie, nebo tě už při pomyšlení na práci s realistickou podobiznou kůže mrazí?

Domů
Sdílet
Diskuse