Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2019 22:56
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Studenti měli během zkoušky na hlavách krabice, škola tak chtěla zabránit opisování

NEWS
Uložit Uložené

Kvůli krabicím viděli pouze na svůj test.

Soukromá indická škola se omluvila za experiment, při kterém dala žákům během psaní testu na hlavu krabice, informuje Newsweek. Pokud ses cítil ve škole ze strany učitelů ponižován, po zhlédnutí níže přiložené fotografie si na ně ještě s láskou zavzpomínáš.

Záběr pochází z místní školy v indickém Haveru. Žáci z fotografie psali test z chemie, a aby se zamezilo podvádění, na hlavy si museli nasadit krabice. Tímto způsobem mohli jednotliví studenti vidět pouze na svůj test a nedokázali se nenápadným způsobem dívat na písemky svých spolužáků.

Doporučeno
Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně Typický vztah páru ze střední školy, který se neustále scházel a rozcházel, ukončila až kulka z chlapcovy zbraně 3. září 2019 16:07

Poté, co se ministerstvo školství o této formě zamezování podvádění dozvědělo, škola dostala výrazné napomenutí. V případě, že by se podobná věc opakovala, mohla by přijít o licenci. Jeden z vedoucích školy tvrdil, že tímto experimentem nechtěli určitě nikoho omezovat, přičemž s daným nápadem měli žáci údajně souhlasit. 

Za daný incident se škola musela přesto nakonec omluvit. Stojí si však za tím, že žádný z žáků nebyl do ničeho nucen. „Je to nelidské a civilizovaná společnost nebude nikdy akceptovat takovýto nápad. Doufám, že se to už nikdy nezopakuje,“ řekl zástupce ředitele místní školní rady S. C. Peerjade.

Domů
Sdílet
Diskuse