Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2019 9:51
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

„Pokud nestihnete dokončit úkol, pošlu vás do plynové komory,“ strašila učitelka v Anglii židovské studenty

NEWS
Uložit Uložené

Učitelku ze základní školy kvůli antisemitským poznámkám okamžitě propustili.

Pedagožka se na základní škole v anglickém Hertfordshire dopustila nepřiměřeného a nemístného žertování na adresu svých studentů. Ve třídě, kde se nacházelo 28 žáků, z toho 11 židů, totiž vtipkovala, že je pošle do plynu. Informuje o tom The Independent.

„Měli byste dokončit úkol co nejdříve, jinak vás všechny pošleme do plynových komor,“ vtipkovala učitelka. Hned poté se měla třídě omluvit a doplnit, aby to nikomu neříkali. Děti to však samozřejmě řekly rodičům, ty si nejprve stěžovaly ve školní skupině na WhatsAppu a později i u ředitele.

Vedení školy učitelku po tomto zjištění okamžitě propustilo. „Potvrzujeme, že na půdě školy se jeden z pedagogů dopustil rasistického komentáře. Vedení proto ihned zasedlo a problém vyřešilo propuštěním dané učitelky,“ vyjádřil se k incidentu mluvčí školy.

Škola také poslala rodičům dopis, ve kterém je ujišťuje, že dělají vše pro to, aby přijali rozmanitost. Také prý chtějí do školy pozvat různé náboženské vůdce, aby si s dětmi na toto téma povídali.

Podle Agentury Evropské unie pro základní práva (FRA) počet antisemitských útoků na území EU stále roste. Incidenty byly zaregistrovány zejména v Německu, Nizozemsku a Belgii. Naopak nejméně případů bylo zaznamenáno ve Velké Británii, Francii a Itálii.

Domů
Sdílet
Diskuse