Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2019 14:48
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Obří medvědí maskot se přesunul z Prahy do Českého Krumlova. Za fotky si bere peníze

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Zvířecí maskoti, do minulého týdne zamořující centrum města, přesunuli svou působnost se další české turistické lokality.

Jen necelý týden ode dne, kdy začala v Praze platit novela vyhlášky zakazující v centru Prahy zvířecí maskoty, se tito pouliční umělci, účtující si za fotografii s turisty peníze, přesunuli do Českého Krumlova. Informoval o tom uživatel Judas Iscariot, který fotografii nahrál na svůj Twitter

Informaci následně potvrdil i Janek Rubeš, který se tomuto turistickému neduhu věnuje. „Největší pasák pand a medvědů z Prahy skutečně přesídlil do Krumlova. Včera jsem ho tam viděl (vypadá trochu jako Santa Claus, Pražáci budou vědět). Nicméně prý se tam moc dlouho neohřejí. Místní, policie a buskeři mně to včera vysvětlovali,“ uvedl. 

Doporučeno
V Praze dostal pokutu Mickey Mouse, šaška i smrtku vyřešili strážníci domluvou. Navštívili jsme centrum po zákazu buskingu V Praze dostal pokutu Mickey Mouse, šaška i smrtku vyřešili strážníci domluvou. Navštívili jsme centrum po zákazu buskingu 16. října 2019 12:42

Přítomnost obřího maskota potvrdila i českokrumlovská městská policie. „Evidovali jsme zatím jenom jeden případ a město se tím bude zabývat. Zřejmě asi doplní nebo udělá novou vyhlášku, která se toho bude týkat,“ uvedla zástupkyně velitele Hana Dubeňová. Kdy přesně tak učiní, zatím není jasné. 

Centrum Českého Krumlova je silnou turistickou destinací. V jihočeském kraji se podle dat ČSÚ o turistickém ruchu ubytovalo od začátku do června letošního roku přes 695 tisíc lidí. Jejich počet neustále roste – loni jich bylo za stejné období o 38 tisíc méně, jde tedy o pětiprocentní meziroční nárůst

O vytížené lokality mají zájem právě nejrůznější podnikavci, kteří ve veřejném prostoru nabízí své služby či výrobky – v Praze jsou to například ruličkáři, podvodné směnárny, všudypřítomné „lákače“ do různých podniků, koloběžky Lime, kteří slouží turistům jako atrakce, ale i zmiňovaní zvířecí maskoti, které magistrát v úterý zakázal. O tom, jakým způsobem se mohou do Prahy vrátit i o výpovědi jednoho z nich, jsme pojednávali v naší reportáži.

Domů
Sdílet
Diskuse