Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2019 12:00
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Pestrá hudobná jeseň v Novej Cvernovke. Na čo sa môžeš tešiť?

REFRESHER
Uložit Uložené

Čaká nás poriadna multižánrová nádielka.

V kultúrnom centre Nová Cvernovka na Račianskej bol zahájený hudobný program jesene dvomi úspešnými podujatiami - koncertom electro undergroundovej kapely Midi Lidi a techno party Nočná s headlinerkou Nastyou Muravyovou z Ukrajiny, ktorá so svojimi dj setmi rozprúdila už celú Európu.

V rovnakom duchu bude Cvernovka pokračovať aj v druhej polovici októbra. V najbližších týždňoch sa môžeš tešiť na pestrú nádielku hudobných podujatí v podobe koncertov a electro parties.
 

S novým albumom Bubble gum prichádzajú Holanďania De Staat. V Amsterdame pri jeho uvedení vypredali celú show. Ich nové piesne sú podľa kritikov silnejšie ako kedykoľvek predtým. De Staat v svojej tvorbe mixuje alternatívny rock s rôznymi inými žánrami, čo vytvára veľmi špecifický zvuk. Naživo sa predstavia 23. októbra spolu s belgickou kapelou Shht, ktorej živé vystúpenia sú energickými zážitkami a budú vo vás ešte dlho rezonovať.

Pestrá hudobná jeseň v Novej Cvernovke. Na čo sa môžeš tešiť?
Zdroj: Nová Cvernovka

O deň na to hostí Nová Cvernovka ďalšiu hudobnú produkciu, tentokrát z domácej scény. Ficture je názov projektu hudobníka a producenta Gábora Tokára. V svojej tvorbe originálne spája žánre elektronickej hudby - ambient, downtempo, trip hop, dubstep, IDM a drum 'n' bass. 24. októbra Ficture predvedie komponovanie na elektronických mašinkách, ktoré dopĺňa o zvuky na akustických bicích.

Záver mesiaca bude patriť dvom parties elektronickej hudby. Cereal djs na Slovensko prilákali hviezdu techna z Belfastu. Dahryl prerazil na scénu uvedením remixu pre Jamieho Curnocka Reasoning EP. Na párty sa predstaví aj uznávaná slovenská techno djka Leia Drex a DAVS, ktorý  stojí za mixom už dve desaťročia.

Halloween v Novej Cvernovke bude tradične patriť podujatiu, ktoré organizuje djka a producentka B-Complex. HalloQueen ponúkne ten najlepší výber zo sveta drag queens či fetišu a hudobne ťa naladí na techno aj drum'n'basse.

Domů
Sdílet
Diskuse