Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2019 17:48
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Poslankyně si najala 8 dvojnic, aby za ni napsaly vysokoškolské zkoušky

NEWS BANGLADÉŠ
Uložit Uložené

Na podvod se však přišlo.

Vysokoškolští studenti si na zkouškách někdy pomáhají nedovolenými způsoby. Někteří dokonce okopírují i celou rigorózní práci.

To však podle Guardianu není nic proti trikům, které zkoušela bangladéšská poslankyně místního parlamentu Tamanna Nusratová.

Ta je bakalářkou umění na Bangladéšské otevřené univerzitě, ale z dalších studií byla okamžitě vyražená poté, co se ukázalo, že na minimálně 13 testech si papír a pero jejím jménem vzala některá z osmi dvojnic.

Doporučeno
17letou studentku přijali na 55 vysokých škol. Získala stipendia v hodnotě 1,3 milionu dolarů 17letou studentku přijali na 55 vysokých škol. Získala stipendia v hodnotě 1,3 milionu dolarů 29. března 2019 18:43

Poslankyně jedné z vládních stran jim za všechno měla platit. „Vyhodili jsme ji, protože spáchala zločin,“ říká šéf univerzity MA Mannan. „Už se sem nikdy nebude moci přihlásit.“

Nusratová se očividně svůj podvod ani příliš nesnažila zakrývat. Podle univerzity vyšlo najevo, že o podvodu vědělo několik studentů, ačkoli dvojnice měly být během testů vždy důkladně obklíčeny ochrankou. Neřekli prý nic kvůli tomu, že pochází s vysoce vlivné rodiny.

Vše zřejmě rozlouskla místní televize Nagorik TV, informuje Ladbible. Její reportéři se zúčasnili jedné ze zkoušek a právě přítomnou dvojnici Nusratové zkusili konfrontovat. Vydávala se poslankyní, ale odmítla se jakkoliv prokázat, dokumenty si prý „zapomněla“.

Poslankyně prý na obvinění zatím nijak nereagovala.

Domů
Sdílet
Diskuse