Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2019 10:22
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Instagram a Facebook nebudou vymazávat fake news a hoaxy. Viditelně je označí

TECH
Uložit Uložené

Jde pravděpodobně o efektivnější způsob, jak veřejnost upozornit na lži, kterých je stále na sociálních sítích opravdu hodně.

Ještě v srpnu jsme informovali o dalším kroku tvůrců Instagramu směrem k odpovědnosti a bezpečnosti celé platformy pro všechny uživatele. Síť se totiž rozhodla bojovat s dezinformacemi, fake news a hoaxy velmi efektivním způsobem. Obsah, který bude nahlášen jako podezřelý, bude vyhodnocovat třetí strana sestavená z panelu odborníků.

Doporučeno
Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci Během sledování porna tě sleduje Facebook a Google i v inkognito módu, varují vědci 19. července 2019 8:16

Aktuálně sociální síť informuje, že celosvětově novinku nasadí už v následujících týdnech, zároveň odhaluje, jak budou zprávy označené jako falešné nebo zavádějící vypadat. Původně jsme předpokládali, že je budou nezávislí odborníci po vyhodnocení jednoduše odstraňovat, opak je však pravdou.

Instagram se společně s Facebookem rozhodl, že každá jedna klamavá zpráva zůstane mezi zbytkem příspěvků, bude však velmi snadno možné rozeznat, že jde o hoax. Sociální sítě využijí podobný grafický model jako například v případě obsahu nevhodného pro nezletilého diváka, takže se obrázek nebo zpráva nezobrazí automaticky, bude nutné kliknout na výrazné textové i symbolické upozornění.

Domů
Sdílet
Diskuse