Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2019 16:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příběh Biancy Devins je stále plný otazníků. Její vraždu si vrah nafotil na Instagram.

Byla neděle 14. července 2019 a poklidné město Utica se probouzelo do nového rána. Krátce po sedmé hodině ale tento klid rázem skončil. Na okresní policejní oddělení Oneida County se totiž začalo množit hned několik oznámení o tom, že jakýsi mladý muž nahrál na sociální sítě vraždu své kamarádky a sám vyhrožuje tím, že si ublíží. 


Mělo k tomu právě dojít ve městě Utica. Policie okamžitě rozjela pátrání a netrvalo dlouho a skutečně ho našla. Ukázalo se, že policii volal on sám, aby se usvědčil. Když na místo dorazila, vrah ležel na zemi vedle svého auta a začal se bodat do krku. 


Onou dívkou byla Bianca Devins, 17letá dívka, která ten večer odjela na koncert, ale už se z něj nikdy nevrátila. Z jakého důvodu muž tyto činy spáchal? A proč sociální sítě dělají tak málo, že ještě několik hodin po vraždě Biancy byla fotografie její mrtvoly stále dostupná online? Několik měsíců starý případ dodnes přináší mnoho otazníků. Vraťme se na úplný začátek příběhu.

Doporučeno
Ivan Jonák byl králem českých mafiánů. Vlastnil klub, kam chodil Karel Gott i pražské podsvětí, za noc dokázal vydělat milion Ivan Jonák byl králem českých mafiánů. Vlastnil klub, kam chodil Karel Gott i pražské podsvětí, za noc dokázal vydělat milion 24. února 2019 16:57

Vražda 17leté teenagerky. Vrah ji vysledoval na Instagramu a brutálně ji zabil, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Stories
Vražda 17leté teenagerky. Vrah ji vysledoval na Instagramu a brutálně ji zabil, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Stories Zdroj: Bianca Devins

Za hranicí internetového podsvětí 

Bianca Devins nebyla úplně typická teenagerka. Kvůli těžkému dětství se uzavírala před světem na internet. Skoro se netrhla od svého iPhonu a kus života žila výhradně online. Na Instagramu se se svými 6 tisíci followery stylizovala jako tzv. e-girl

Jde o dívky (v případě e-boys o kluky), které svou pozornost na internetu nekoncentrují skrz designové kavárny, barevné večeře a dovolené u moře, jsou spíše obklopeny samotou svého vlastního pokoje, s extravagantní barvou vlasů, netradičním make-upem nebo provokativními nápisy na fotografiích.

Takovým vystupováním se snaží vymezit a odlišit od hlavního proudu. Jsou to e-lidé, protože jejich image neodráží to, co dělají v reálném životě, ale to, jak se stylizují na Instagramu, Twitteru nebo na TikToku, v těch vyhraněnějších případech pak na různých méně známých a pro mainstream neatraktivních diskuzních fórech. Inspirují se estetikou punku, metalu, goth-stylu, rapu, anime, emo stylu a dalšími. Často tak zní i hudba, kterou poslouchají. 

Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories
Zdroj: Bianca Devins
 

Internet Biancu pohltil prý už od dvanácti let. Navštěvovala internetové podsvětí, kde podle ostatních uživatelů měla pak v patnácti pod několika přezdívkami nabízet své nahé fotky, aby pak chtivým mužům vyhrožovala, že na ně zavolá policii, když jí nepošlou peníze. 

Zároveň jí imponovali internetoví kluci bez sebevědomí; o takové jevila zájem, ale ve chvíli, kdy ji přestali bavit, tak jim nadávala, přestala si s nimi psát a nepochopila, že by jim její náhlá změna postojů mohla ublížit. Několikrát dokonce měla na internetu demonstrovat sebevraždu.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 70523 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se snažila Bianca své chování na internetu napravit;
  • jaká byla v reálném životě;
  • co se přesně stalo v den její smrti;
  • jaké fotky vrah po zabití Biancy stačil rozeslat lidem;
  • jak reagovala rodina vraha;
  • proč matce chodily do zpráv obrázky mrtvé dcery pokryté spermatem;
  • jaký podivný příspěvek Bianca zveřejnila před svou smrtí na svém blogu.
Domů
Sdílet
Diskuse