Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2019 19:15
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Režisér Black Panthera má stejně těžkou práci jako Martin Scorsese či Francis Coppola, tvrdí šéf Disney

Režisér Black Panthera má stejně těžkou práci jako Martin Scorsese či Francis Coppola, tvrdí šéf Disney
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

CEO Disney hájí své filmy.

Komiksové filmy zažívají poslední roky obrovský boom. Důkazem toho jsou především filmy od Marvelu, téměř každý film s jejich superhrdiny ovládl kina. Nový film s Jokerem od DC v podání Joaquina Phoenixe se také nemusí stydět, dosud vydělal slušný balík, o čemž jsme tě informovali v nedávném článku.

I přes celosvětový úspěch se hlavně poslední týdny ozývají hlasy, které komiksovky kritizují. A ústa si neotevřel jen tak někdo – slavný režisér Martin Scorsese tvrdí, že filmy od Marvelu jsou jen zábavnými atrakcemi, nelze je ale označit za skutečnou kinematografii. Souhlasí s ním i neméně známý Francis Ford Coppola, přičemž dodal, že jejich počiny jsou opovrženíhodné.

Disney toho má už zřejmě ale dost a nenechá na sebe útočit. Ozval se totiž CEO Disney/Marvel Bob Iger a zdvořilým, ale zároveň pasivně-agresivním způsobem okomentoval vyjádření známých režisérů. Nejdříve vyzdvihl jejich práci, ale pak rozebíral jejich komentáře na adresu superhrdinských filmů, píše Collider.

Kritizuje je za zbytečně tvrdá vyjádření. „Jsem zmatený. Pokud chtějí kritizovat (orig. bitching) filmy, je to jejich právo. Přijde mi to ale jako nerespektování všech lidí, kteří na těch filmech pracují stejně tvrdě, jako pracují lidé na jejich filmech,“ řekl CEO. „Říkáš, že režisér Black Panthera Ryan Coogler do toho dává méně než Scorsese či Coppola v jejich filmech? Ale no tak,“ uzavřel.

Ozval se i Jamer Gunn, režisér a scénárista Strážců Galaxie. Na Instagramu zveřejnil post, ve kterém se rozepsal. „Superhrdinové jsou dnešní dobrodruzi či kovbojové. Některé superhrdinské filmy jsou hrozné, jiné krásné. Stejně to platilo i u gangsterek či westernů. Ne každý je dokáže ocenit, dokonce i někteří géniové. A to je v pořádku,“ napsal Gunn.

Domů
Sdílet
Diskuse