Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2019 15:35
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Ruská náboženská reality show má prý ukázat opravdovou realitu. Natáčení proběhne v pravoslavném klášteře

NEWS
Uložit Uložené

Televize SPAS přišla s opravdu originálním nápadem.

„Zúčastni se první reality show, která má smysl," vybízí název traileru k nejnovějšímu hitu ruské národní náboženské televize SPAS. Show s názvem Ostrov by měla deset účastníků na měsíc izolovat v pravoslavném klášteře, kde by měli souznít s Bohem. O novém pořadu informovali The Moscow Times.

Konkrétně by měli účastníci bydlet uprostřed jezera Seliger, na ostrově Stolobnyj, kde se rozkládá Nilovův klášter. Tato sakrální stavba z 19. století je stále funkční a v dobách své největší slávy byla také jedním z nejbohatších klášterů v Rusku. Účastníci budou prý žít úžasný mnišský život, během něhož naleznou odpovědi na otázky, které je dlouho trápily.

 

Hodně si od show slibuje generální ředitel televize Boris Korchevnikov, jehož vyjádření z televizního interview přeložily Timesy takto: „Se slovem realita je v televizi spojována spousta věcí, nicméně ani jedna z nich nenašla ten pravý význam. Jsem si jistý, že tento projekt vrátí pravý význam slova realita do spousty lidských životů."

A co bude muset účastník zvládnout? Uklízet klášter, vyrábět svíčky a konzervy, pracovat v klášterní pekárně a s léčivyve vinohradu nebo na farmě a samozřejmě spoustu modlení. Účastníci budou mít dokonce tu čest se setkat se speciálními hosty, kterými budou kněží, opat kláštera a jiní. 

Doporučeno
Papež představil aplikaci k modlení. Mladé věřící nabádá, aby si ji stáhli Papež představil aplikaci k modlení. Mladé věřící nabádá, aby si ji stáhli 21. ledna 2019 11:12

Zajímavé je také to, že se budou moci zúčastnit i ženy, přestože je Nilovův klášter výhradně mužský. Nicméně jedna z těch nejdůležitějších částí show, kterou je kompetitivní prvek, ještě není znám. Pokud ale i tak máte zájem, můžete se ještě přihlásit. Točit se začíná až v listopadu (november). 

Domů
Sdílet
Diskuse