Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2019 8:42
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Ukončení kopem do hlavy i nekompromisní škrcení. Oktagon Prime 2 přinesl další skvělý MMA turnaj

SPORT
Uložit Uložené

Košice hostily další MMA turnaj, na kterém o napínavé duely nebyla nouze.

Domácí organizace přichází s jedním nabitým turnajem za druhým. Dokázala to i včera, kdy se svým formátem Oktagon Prime 2  zavítala opět do Košic, kde se fanoušci stali svědky hned několik atraktivních „přestřelek“ se známými jmény. Pokud jsi při tom nebyl, pojď se s námi podívat, jak celý turnaj probíhal.

Ukončení kopem do hlavy i nekompromisní škrcení. Oktagon Prime 2 přinesl další skvělý MMA turnaj
Zdroj: Oktagon MMA

Předzápasovou kartu otevřel duel Viszlay vs. Hulla. Domácí borci se před slovenským publikem pokusili urvat cennou výhru, radovat se však mohl jen jeden z nich, a tím byl první z jmenovaných. Tomu se podařilo ukončit Hullu ve druhém kole na KO.

Po třech prohrál v řadě se do klece opět vrátil Aziz Dauliatov, který se postavil proti slovenskému rodákovi Martinu Muchovi. Nepříjemnou sérii porážek se však českému bojovníkovi podařilo přerušit a soupeře porazil ve 2. kole na škrcení (rear-naked choke).

Majerník vs. Engel. Tak zněla jména protagonistů dalšího zápasu, ve kterém si diváci opět dočkali ukončení před limitem. A opět na škrcení. Ve druhém kole ruku vítězoslavně vzhůru zvedl Majerník, který soupeři nasadil nekompromisní rear-naked chode.

Ukončení kopem do hlavy i nekompromisní škrcení. Oktagon Prime 2 přinesl další skvělý MMA turnaj
Zdroj: Oktagon MMA

Ve čtvrtém zápase, v němž se proti sobě postavili Sokolovský a Kalašnik, jsme už však ukončení před časovým limitem neviděli a rozhodovat tak museli bodoví rozhodčí. Ti jako vítěze určili Kalašnika, který je mimochodem týmovým kolegou české MMA jedničky Jiřího Procházky. A už za měsíc uvidíme „AK-47“ bojovat znovu, na turnaji Fusion FN se utká s Janem Jankou.

Poslední boj předzápasové karty patřil Jakubu Dykovi a Matúši Šutkovi. Ani jeden ze zástupců pérové váhy nedokázal svého soupeře ukončit před časovým limitem, opět se tak rozhodovalo na body. Výhru si nakonec připsal Jakub Dyk, pro kterého se tak jedná o krásnou premiéru na půdě organizace Oktagon MMA.

Doporučeno
Conor McGregor ohlásil datum návratu do oktagonu! V roce 2020 chce mít 3 zápasy Conor McGregor ohlásil datum návratu do oktagonu! V roce 2020 chce mít 3 zápasy 24. října 2019 19:15

Pak už ale přišel čas na hlavní kartu. Tu započal souboj Daňko vs. Fodor. Jako lepší bojovník se v napínavém boji ukázal František Fodor, který soupeře ukončil ve 3. kole via TKO a díky tomu přerušil svou sérii dvou proher v řadě. Dvě červená políčka pod sebou má naopak v tuto chvíli Samuel Daňko, snad se mu tedy opět brzy podaří vrátit se na vítěznou vlnu.

Adept na nejlepší ukončení večera. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat zápas Tripšanský vs Le Sy, v němž druhý z jmenovaných svého soupeře ukončil ve 2. kole tvrdým kopem do hlavy. Pro Tomáše Le Syho se jedná o druhé vítězství v řadě a jak se zdá, aktuálně je ve skvělé formě, která mu snad vydrží co nejdéle.

Ukončení kopem do hlavy i nekompromisní škrcení. Oktagon Prime 2 přinesl další skvělý MMA turnaj
Zdroj: Oktagon MMA

Milovaný i nenáviděný bojovník Václav „Baba Jaga“ Mikulášek se po minulé prohře s Milanem Ďatelinkou pokusil zahájit novou šňůru vítězství, tentokrát proti Branislavu Zuzákovi. A podařilo se. Mikulášek svého soupeře porazil hned v prvním kole via TKO a my doufáme, že jej v kleci uvidíme zase bojovat co nejdříve.

V hlavního předzápasu turnaje proti sobě poměřili síly domácí borec Miroslav Štrbák a Brazilec Lima, který na poslední chvíli nahradil zraněného Karola Ryšavého. S náhlou změnou soupeře si však Štrbák poradil, a přestože se mu nepodařilo soupeře ukončit před vypršením časového limitu, mohl se radovat z o nic méně cenné výhry na body.

Zlatým hřebem večera se stal očekávaný souboj domácího bojovníka Jozefa Wittnera a známého maďarského zápasníka Máté Kertesze. Pro zahraničního borce se jednalo o těžkou výzvu, jelikož Wittner do té doby ze 13 zápasů prohrál pouze jedinkrát. Kertesz to však dokázal a Wittnera ukončil v závěru prvního kola via TKO. Domů si tak odváží velmi důležitý skalp.

Ukončení kopem do hlavy i nekompromisní škrcení. Oktagon Prime 2 přinesl další skvělý MMA turnaj
Zdroj: Oktagon MMA

Fanoušci smíšených bojových umění si tak opět přišli na své a Oktagon MMA si na konto může připsat další úspěšný turnaj. Již brzy nás však čeká akce, na kterou oba naše národy netrpělivě čekají. Řeč je samozřejmě o zápasu století na turnaji Oktagon 15, který proběhne 9. 11. 2019 v pražské O2 areně. Zde se před zraky 20 tisíc diváků utkají velikáni domácí scény Karlos Vémola a Attila Végh. Budeš u toho?

Anketa:
Kdo vyhraje zápas století?
Karlos Vémola
Attila Végh
Remíza
Karlos Vémola
61 %
686 Hlasů
Attila Végh
35 %
393 Hlasů
Remíza
4 %
45 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse