Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 13:42
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

David Fincher natočí biografickú drámu o scenáristovi Občana Kanea. Pôjde o čierno-biely film pre Netflix

David Fincher natočí biografickú drámu o scenáristovi Občana Kanea. Pôjde o čierno-biely film pre Netflix
Zdroj: Sony/MGM
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

A ukotvil sa v Netflixe po tom, čo mu Hollywood zase raz ukázal dvere von.

Hovor si o Netflixe čo chceš, ale jedno mu nezoberie nik. Ponúka útočisko všetkým talentovaným filmárom, ktorí si chcú natočiť niečo, na čo im hollywoodske štúdiá buď nedajú peniaze, alebo im to príde príliš málo hollywoodske. K mnohým takýmto frajerom sa pridáva aj David Fincher. Collider informuje, že pre Netflix natočí biografickú drámu Mank. 

Pôjde o čierno-biely celovečerný film. Hlavnú rolu Hermana J. Mankiewicza si zahrá oscarový Gary Oldman. Dej by sa mal zamerať na Hermanovo písanie scenára pre Občana Kanea, pričom by mal byť prítomný aj samotný režisér Orson Welles.

Dnes je už Citizen Kane považovaný za jeden z najlepších filmov všetkých čias, ak nie vôbec ten úplne najlepší. V dobe vydania však nešlo o žiadny trhák. Nedarilo sa mu ako na kasovom poli, tak pri odovzdávaniach cien. Z 9 nominácií na Oscara premenil len tú za Najlepší pôvodný scenár (Mankiewicz, Welles).

David Fincher natočí biografickú drámu o scenáristovi Občana Kanea. Pôjde o čierno-biely film pre Netflix
Zdroj: Focus Features

Zdá sa, že ide o Fincherov srdcový projekt. Scenár k filmu dokončil jeho otec tesne pred svojou smrťou v roku 2003. David má s Netflixom skvelé vzťahy, takže vôbec nie je prekvapivé, že sa filmu dočkáme práve od nich. Produkoval pre nich Mindhuntera, House of Cards či Love, Death + Robots. 

Sme radi, že Fincher konečne niečo natočí (ak sa dočkáme premiéry budúci rok, pôjde o 6-ročnú prestávku od Gone Girl, čo je vzhľadom na kvality režiséra úplne šialené). Avšak, oveľa radšej by sme boli, keby Paramount nezrušil jeho plánovaný sequel k World War Z. Rozhodne by šlo o jeden z najočakávanejších filmov 21. storočia. Bohužiaľ, prachy sú prachy a Fincher dostal za svoj ambiciózny plán košom. 

Domů
Sdílet
Diskuse