Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2019 13:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

George R. R. Martin prozradil, kdo bude králem v knižní předloze Game of Thrones

George R. R. Martin prozradil, kdo bude králem v knižní předloze Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Toto rozhodnutí tě možná překvapí.

Závěrem finální série Game of Thrones mnozí diváci věřili, že na trůn usedne Jon Snow. Nejednoho fanouška proto překvapilo jeho vyhnání na sever a hlavně fakt, že se králem stal nakonec Bran Stark. Ten už totiž v seriálu delší dobu vystupoval jako takzvaný Three-Eyed Raven a málokdo pomyslel na to, že by se z této pozice mohl probojovat až na trůn.

Podle slov představitele Brana Isaaca Hempstead Wrighta však nápad na dosazení Brana na trůn vzešel právě z hlavy autora knižní předlohy George R. R. Martina. Je více než jisté, že se k závěru knih dopracujeme zcela odlišným způsobem, než tomu bylo v seriálu, ale král Westerosu je už v mysli spisovatele zjevně dávno zvolen.

George R. R. Martin prezradil, kto bude kráľom v knižnej predlohe Game of Thrones
George R. R. Martin prezradil, kto bude kráľom v knižnej predlohe Game of Thrones Zdroj: HBO

„David a Dan (showrunneři seriálu, pozn. red.) mi řekli, že existují dvě věci, které George R. R. Martin plánoval pro Brana, a to konkrétně scénu s Hodorem a to, že Bran bude králem. Být přímou součástí Georgeovy vize je velmi speciální. Byl to opravdu hezký způsob, jak zakončit seriál,“ cituje hercova slova z interview portál Heroic Hollywood.

Doporučeno
Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King měl sedět na Železném trůnu, Daenerys byla od začátku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. května 2019 19:35

Samozřejmě, ještě nemůžeme vyloučit, že George showrunnerům svou vizi pro Brana řekl záměrně, aby v knize vytvořil pro hrdiny zcela odlišný příběh. A pokud si nepřečteme poslední díl fantasy ságy Píseň ledu a ohně nebo nám George neodhalí pravdu prostřednictvím svého blogu, nebudeme si moci být na sto procent jistí.

Domů
Sdílet
Diskuse