Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2019 19:18
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Palpatine se vrací! První trailer k Star Wars: The Rise of Skywalker ti nažene husí kůži

Palpatine se vrací! První trailer k Star Wars: The Rise of Skywalker ti nažene husí kůži
Zdroj: Disney/Lucasfilm
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

J. J. Abrams se vrací do předaleké galaxie, aby ukončil ságu Skywalkerů.

Tento víkend se koná Star Wars Celebration, takže pár novinek z tohoto světa ještě rozhodně můžeš očekávat. Dočkáme se traileru i pro Mandaloriana či Clone Wars, no a představit se má i Dark Fate, AAA hra od studia Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends).

Pravděpodobně nás Disney a Lucasfilm potěší i nějakým překvapením, ale o tom pak. Dnes zde totiž máme vůbec první pohled na Epizodu IX, kterou zrežíroval J. J. Abrams (The Force Awakens, Star Trek). Scénář napsal společně s Chrisem Terrinem (Argo, BvS) a my dnes konečně víme, o čem film přibližně bude. Ještě než si o tom ale řekneme více, podívej se na trailer.

 

Na jeho konci jsme slyšeli známý smích Palpatina, jehož zase jednou ztvární Ian McDiarmid, dnes již 75letý veterán. Takový tah očekával asi jen málokdo, co říkáš? Fanoušky pozdravil na panelu, kde se představila i nová postava. Jmenuje se Jannah a ztvární ji Naomi Ackie.

Příběh se bude odehrávat rok po událostech The Last Jedi a poznáváme v něm několik nových postav. Z nováčků přivítáme Naomi Ackie (Dr. Who), Richarda E. Granta a Keri Russell. V první řadě se však vrátí Billy Dee Williams jako Lando Calrissian. Uvidíme i Luka Skywalkera, i když nevíme přesně v jaké formě. Premiéra nás čeká 19. prosince 2019, přičemž soundtrack ještě jednou a naposledy složí John Williams.

Následně si dají Star Wars v kinech pauzu. Bob Iger, CEO Disney, potvrdil, že po Epizodě IX se jistou dobu nového filmu nedočkáme. Jistě, už nyní jsou v přípravě dvě trilogie (jedna od Riana Johnsona, druhá od showrunnerů Game of Thrones – Davida Benioffa a D. B. Weisse. Natáčet je však nezačnou dříve než v příštím roce, takže se dalšího Star Wars počinu dočkáme nejdříve v roce 2021. Do té doby si ale užijeme několik připravovaných seriálů.

Skvělý panel s herci a režisérem, který se fanouškům ságy vyplatí vidět.

Domů
Sdílet
Diskuse