Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2019 10:43
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Rami Malek je nejlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo 4 Oscary

Rami Malek je nejlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo 4 Oscary
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Bohemian Rhapsody očekávaně uspělo hned v několik kategoriích.

Oscary 2019 se svým úvodním vystoupením odstartovala slavná kapela Queen, která přišla roztancovat hosty a podpořit snímek Bohemian Rhapsody natočený podle života jejich zesnulého zpěváka Freddieho Mercuryho. Ten byla poražen v cenné kategorii nejlepšího filmu (Green Book), přesto nelze hovořit o neúspěchu. Právě naopak.

Životopisnému dramatu Bryana Singera se totiž podařilo získat Oscara za zvukový střih, nejlepší zvuk, nejlepší střih, no a také se může pyšnit výhrou v kategorii nejlepšího herce v hlavní roli. Tu si osobně převzal Rami Malek alias filmový Freddie Mercury.

Ve svém dojemném projevu zmínil, že on i Freddie v Americe začínali jako migranti a Bohieman Rhapsody by mělo dodat lidem odvahu, aby se nebáli být jiní. Celý projev si můžeš poslechnout v následujícím videu.

Životopisné drama získalo také dvojici hodnotných Zlatých glóbů a dvě ocenění od Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA). I když se mu v rámci získávání filmových ocenění poměrně daří, mírnou kontroverzi na konto snímku přinesl režisér Bryan Singer.

Kvůli Singerovým obviněním týkajících se sexuálního obtěžování bylo úspěšné drama nakonec odstraněno z nominací na GLAAD Media Awards. Režisér snímku byl přibližně 2 týdny před koncem natáčení vyhozen kvůli tomu, že do práce nechodil včas (údajně se věnoval nemocné matce).

Nespokojenost s režisérem vyjádřil i herecký představitel Freddieho Mercuryho, podle kterého nebyla práce se Singerem vůbec příjemná. Více o tomto tématu najdeš v následujícím článku. Pro další informace z 91. ročníku Oscarů klikni sem.

Rami Malek je najlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo štyroch Oscarov
Rami Malek je najlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo štyroch Oscarov Zdroj: 20th Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse