Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2019 15:10
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Režisér animovaných hitů Toy Story 3 a Coco po 25 letech opouští Pixar

Režisér animovaných hitů Toy Story 3 a Coco po 25 letech opouští Pixar
Zdroj: Pixar
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studio stojící za mnohými skvělými animáky přichází o důležitou osobu.

Jméno 51letého Američana Leeho Unkriche jsme nejednou zmiňovali v mnoha článcích věnujících se Pixaru. Lee totiž za svou kariéru režíroval známé animované srdcovky jako Toy Story 3 či famózní dobrodružství ze světa mrtvých s názvem Coco, kterému jsme v naší recenzi udělili výborné hodnocení 8,5/10.

Dále spolurežíroval Toy Story 2, Hledá se Nemo či Příšerky s.r.o., přičemž se podle výpovědí lidí z Pixaru podílel prakticky na každém jednom filmu.

Významný člen studia a spolutvůrce hitů, jako V hlavě či Up, Pete Docter, se o Unkrichovi vyjádřil následovně: „Lee přišel do Pixaru v době, kdy jsme pracovali na první části Toy Story, a od té doby měl významný vliv na všechny projekty od Pixaru,“ prozradil Docter a dále dodal, že pod Leeho režií byly vytvořené jedny z nejhodnotnějších filmů Pixaru.

Takto se s fanoušky rozloučil prostřednictvím Twitteru

I zkušení filmaři si však dříve či později musí dopřát zasloužený odpočinek či změnu a Lee Unkrich se rozhodl, že jeho čas už nadešel. V Pixaru Unkrich pracoval dlouhých 25 let a pro The Hollywood Reporter upřesnil, že neodchází proto, aby se přidal ke konkurenci.

„Neodcházím proto, abych natáčel filmy pro jiné studio. Namísto toho se těším na velmi potřebné strávení času s rodinou a na realizování zájmů, které byly dlouhou dobu odkládané,“ prozradil Unkrich.

Domů
Sdílet
Diskuse