Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2018 16:33
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Tom Hardy obdržel od prince Charlese Řád britského impéria

FILMY A SERIÁLY TOM HARDY
Uložit Uložené

Pro herce šlo o velkou poctu.

Herec Tom Hardy, kterého známe z filmů, jako Počátek, Revenant, Temný rytíř povstal, Šílený Max: Zběsilá cesta či Venom, si od prince Charlese převzal Řád britského impéria.

Vyznamenání mu bylo uděleno na základě jeho herecké kariéry a umělecké činnosti. Převzal si ho v Buckinghamském paláci dnes, tedy 16. listopadu, a od nynějška mu tedy právem náleží titul CBE (Commander).

Hardy má dobré vztahy i s princem Harrym a v květnu se zúčastnil jeho svatby. V roce 2010 se také stal ambasadorem charitativní organizace The Prince's Trust, kterou založil princ Charles.

Princ Harry zase pravidelně navštěvuje premiéry svého kamaráda, přičemž nevynechal ani Dunkirk z minulého roku. Hardy a princ Harry se znají už léta a herec se o svém příteli vždy vyjadřoval s velkou úctou. Společně s princem Harrym, jakož i princem Williamem, natočili i cameo role pro Star Wars: The Last Jedi, protože se sami považují za velké fanoušky této nesmrtelné ságy.

Tom Hardy se narodil v roce 1977 a v roce 2002 se veřejně přiznal k závislosti na alkoholu a drogách, které se s ním táhly už od jeho mládí. Přesto však dokázal své démony zkrotit a stal se respektovaným a uznávaným hercem. V roce 2016 si odnesl nominaci na Oscara ve výborném historickém thrilleru Revenant. Je také držitelem ceny BAFTA.

Doporučeno
Recenze: Al Capone v podání Toma Hardyho nosí pleny, slintá a trápí ho halucinace. Měl bys film vidět? Recenze: Al Capone v podání Toma Hardyho nosí pleny, slintá a trápí ho halucinace. Měl bys film vidět? 13. května 2020 16:26

Udělení Řádu britského impéria si herec evidentně užil a přijal ho s patřičnou hrdostí. Vyznamenání se uděluje od 4. července 1917 a jako první ho udělil král Jiří V.

Domů
Sdílet
Diskuse