Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2018 10:39
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Seriálový Snowpiercer na čele so zvodnou Jennifer Connelly zobrazí divokú akciu i mnohé problematické témy

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po dlhom čakaní sa k nám dostalo oficiálne oznámenie o objednaní prvých 10. častí!

Post-apokalpytická snímka Snowpiercer v hlavnej role s charizmatickým Chrisom Evansom (Captain America) mala obrovský potenciál, ktorý sa však režisérovi Joon-ho Bongovi nepodarilo plnohodnotne naplniť. Nedostatky filmu by ale mohlo vyladiť práve jeho seriálové spracovanie (to sme si spomínali aj v článku najočakávanejších seriálov roku 2018). Podľa vyjadrení vedenia stanice TNT (Turner’s Studio T) by mal byť serialový Snowpiercer v tých najlepších rukách. A čo je hlavné, prvá séria so svojimi desiatimi časťami je už konečne istá.

„Pokladám za sa fanúšičku Joon-ho Bongovho úžasného filmu a chytila som sa šance uctiť jeho pôvodnú víziu, no zároveň rozšíriť jej svet a postavy s rôznorodým, oceneným hereckým obsadením," povedala o seriálovom prevedení výkonná viceprezidentka stanice TNT. Podľa jej názoru je žáner science-fiction ideálnou voľbou pri skúmaní otázok rasového či pohlavného zaradenia a problematiky prírodných zdrojov. Ako ďalej tvrdí, Snowpiercer sa zameria práve na tieto okruhy a zároveň neopomenie zobraziť divokú akciu.


Seriálový Snowpiercer na čele so zvodnou Jennifer Connelly zobrazí divokú akciu i mnohé problematické témy
Zdroj: RADiUS-TWC a CJ Entertainment

K celému projektu sa vyjadril aj CEO Tomorrow Studios, Marty Adelstein, a povedal: „Vzhľadom na mimoriadny globálny vplyv pôvodnej snímky máme jasnú povinnosť zaistiť, aby seriálová adaptácia bola výnimočnou vo svojom rozsahu i veľkosti. A toho sme dosiahli spoločne s TNT a našim talentovaným hereckým osadenstvom. Sme odhodlaní spolupracovať na tvorbe sveta aký sa v televízii len tak nevidí." Podobné vyjadrenia sa čítajú naozaj s radosťou. Verme, ale že nezostane len pri slovách.

V seriáli predbežne počítame s hercami, ako Jennifer Connelly (A Beautiful Mind), Daveed Diggs (“Hamilton,” Black-ish), Mickey Sumner (American Made), Susan Park (Ghostbusters), Benjamin Haigh (The Conjuring 2), Sasha Frolova (The Interestings), Katie McGuinness (Dirty Filthy Love), Alison Wright (The Accountant), Annalise Basso (Bedtime Stories), Sam Otto (Jellyfish), Roberto Urbina (Narcos), Sheila Vand (Argo) či Lena Hall (All My Children). 


Príbehovo nás dej Snowpiercera zavedie do sveta na pokraji záhuby. Sedem rokov po tom, čo sa planéta Zem stala zamrznutou troskou ľadu, sa posledné zvyšky ľudstva, rozdelené do rôznych sociálnych štruktúr, nachádzajú v gigantickom, stále sa pohybujúcom vlaku. Pilotný diel seriálu bude režírovať Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) a ďalej by mal na projekte pracovať ako producent. Snowpiercer vznikne koprodukciou spomínanej stanice Turner’s Studio T (TNT), Tomorrow Studios a CJ Entertainment.

Okrem Derricksona bude na seriáli z pozície producenta pracovať Marty Adelstein (Aquarius, Prison Break, Teen Wolf), Becky Clements (Good Behavior, Aquarius, Last Man Standing) či režisér filmového spracovania Bong Joon Ho. Aké máte od seriálu očakávania? Patríte medzi fanúšikov Snowpiercera a neviete sa už prvej série dočkať? Alebo vám príbeh a žáner celého projektu skrátka nič nehovorí?

Domů
Sdílet
Diskuse