Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2017 20:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Remake Death Note se bude odehrávat v USA. Režisér za své rozhodnutí odstranit z příběhu většinu japonských prvků schytal kritiku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejenže hlavní hrdina nebude Asiat. Příběh se z Tokia přenese do Seattlu.

Adam Wingard, režisér nadcházejícího remaku Death Note, se nechal slyšet, že se příběh bude odehrávat na území USA a nikoli v Japonsku. Na internetu se strhla mela a velká část fanoušků se pustila do Hollywoodu, který v posledních letech holduje tzv. whitewashingu, tedy nahrazování typicky asijských rolí bílými herci (příkladem budiž Scarlett Johanson v Ghost in the Shell). Remake Death Note bude vycházet ze stejnojmenné japonské mangy/anime, v níž hlavní hrdina nalezne zápisník, který mu umožní zabíjet lidi zapsáním jejich jména. Rozhodne se moci deníku využít a začne zabíjet zločince, aby nastolil mírumilovný svět. Brzy ho navštíví shinigami (bůh smrti), který zápisník na Zemi schválně upustil a mladík se bude muset postavit geniálnímu detektivovi, který je mu na stopě. Jedná se o velice temnou a zábavnou jízdu s geniálním scénářem, která vás brzy pohltí. I z těchto důvodů fanoušci déle prahnou po kvalitní celovečerní adaptaci. 

Když se na veřejnost dostalo, že adaptaci chystá Netflix, mnohým nejspíše zaplesalo srdce. S odhalováním dalších detailů však přibylo i kritických hlasů. Snímek se totiž namísto Tokia bude odehrávat v Seattlu a hlavní hrdina (Nat Wolff) rozhodně není ani trochu Japonec. Na režisérův účet tak přistála hromada kritiky, a to zejména kvůli bezostyšnému nahrazení japonských prvků. Wingard se svým fanouškům rozhodl bránit alespoň na svém Twtitteru. Ve svých krátkých zprávách se hájí, že nechce jen okopírovat původní příběh, ale natočit úplně nový film. Dokonce i charakter Yagami Lighta (hlavní hrdina) podle něj bude mít jiné vlastnosti. Jak to vidíte vy? Je podle vás dobře, že režisér nechce jen kopírovat a vytvořit vlastní novou verzi příběhu nebo vás irituje, že příběh ztratí svoji původní japonskou podobu?

Domů
Sdílet
Diskuse