Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 14:59
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Christian Bale, Amy Adams a Steve Carrell si zahrajú v biografickom filme o viceprezidentovi Dickovi Cheneym od tvorcu oscarovky The Big Short

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Adam McKay si vyhliadol nový projekt.

Zaujímavé (v pozitívnom aj negatívnom zmysle) osobnosti sa okolo nás len hemžia. A ani nemusíme nutne chodiť do dávnej histórie. Napríklad taký Dick Cheney, bývalý viceprezident v administratíve Georga W. Busha. Bol jedným z najmocnejších a najvplyvnejších viceprezidentov v histórii, a išlo tiež o mimoriadne kontroverzného človeka. Bol horlivým zástancom takzvanej vojny proti terorizmu a vojny v Iraku. Medzi obyvateľmi sa veľkej popularite netešil.

Christian Bale, Amy Adams a Steve Carrell si zahrajú v biografickom filme o viceprezidentovi Dickovi Cheneym od tvorcu oscarovky The Big Short
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Režisér Adam McKay (oscarovka The Big Short) teraz o ňom plánuje nakrútiť životopisnú snímku. Samotného Cheneyho by si mal zahrať Christian Bale (The Dark Knight), objaviť by sa mali aj Steve Carrell (Foxcatcher) ako Donald Rumsfeld a Amy Adams (Arrival) ako Lynne Cheney.

„Vždy som Cheneyho považoval za fascinujúcu osobu,“ vyjadril sa McKay. „Otázky ohľadom toho, v čo veril, čo ho doviedlo tam, kde bol. Akonáhle sme sa ním začali zaoberať do hĺbky, bol som ohromený ako veľmi ovplyvnil miesto modernej Ameriky vo svete a aké šokujúce boli metódy, ktorými sa dostal k moci.

Zatiaľ nepomenovaný film bude produkovať spoločnosť Plan B. Látka má - možno aj - oscarový potenciál, snáď sa scenár McKayovi vydarí podobne ako pri The Big Short.

Domů
Sdílet
Diskuse