Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2016 12:54
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Americké kino promítalo Deadpoola a prodávalo pivo. Ryan Reynolds za ně zaplatil pokutu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

No není ten Ryan Reynolds skutečně úžasný?

Všichni víme, že v USA jsou některé zákony mimořádně bizarní. Legislativa některých zemí sloužila v některých případech jen na pobavení, ale místy se zákony postarají o velmi nepříjemnou dohru. Kino Brewwies ve státě Utah je vlastníkem licence povolující prodej alkoholických nápojů. Dělali tak i během promítání Deadpoola koncem února, k jejich smůle byl však jedním z diváků i státní zaměstnanec, který kontroluje, zda se dodržují zákony. V tomto případě údajně Brewwies jeden takový porušilo. Mohou sice prodávat alkoholické nápoje, avšak stát Utah nepovoluje jejich prodej během filmů zobrazujících jakýkoli sexuální akt. Vzhledem k tomu, že v Deadpoolovi se něco takového opravdu nacházelo, čelilo kino soudním dohrám.
 
Kromě ztráty své licence prodeje alkoholu čelí i dalším problémům včetně pokuty ve výši 25 000 dolarů. Založili si už i vlastní crowdfundingovú kampaň, neboť se nejedná o malý obnos peněz, nemluvě o nákladech na soudní náklady a právnickou pomoc. Ryan Reynolds nejprve reagoval na celou situaci sarkastickým tweety a následně poslal kinu i 5 000 dolarů jako malou výpomoc. Až samotné kino prozradilo, že Reynolds byl natolik štědrý. Snad se majitelé z této šlamastyky dostanou, takové zákony a pokuty docílí jedině to, že se podnikatelům bude dýchat zase o něco hůře.

Domů
Sdílet
Diskuse