Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2016 17:14
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Alenka se v nových záběrech, v nichž účinkuje i Alan Rickman a Johnny Depp vrací do říše divů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokračování Alenky v říši divů přinese nové dobrodružství se stejnou hereckou sestavou.

Walt Disney Pictures studio vydalo po teaseru a traileru dva televizní spoty k pokračování adaptace oblíbené pohádky Alice Through the Looking Glass. Záběry obsahují mimo jiné i hlas nedávno zesnulého Alana Rickmana, který si zopakoval dabing Absolema, modré housenky, což bude jeho, bohužel, poslední filmová role. V Disneyho Alence v říši divů: Za zrcadlem opět prožijeme bláznivá dobrodružství, které opět představí milované postavy z příběhů Lewise Carrolla. Alenka se vrátí do pozoruhodného světa Underland a bude cestovat časem, aby zachránila bláznivého kloboučníka. Po Timu Burtonovi převzal režisérské otěže James Bobin (Mupeti), který doufejme naváže na kvality prvního dílu a přinese některé své vlastní vize do druhého dílu. Scénář napsala Linda Woolverton na základě světa a postav vytvořených Lewisem Carrollem. Jako producent zde mimo Joe Rotha, Suzanne Todd a Jennifer Todd figuruje i Tim Burton. Alice Through the Looking Glass pak navrací do kouzelného světa opět stejný ansámbl, tedy: Johnnyho Deppa, Anne Hathaway, Miu Wasikowsku a Helenu Bonham Carter společně s hlasy Alana Rickmana, Stephena Frye, Michaela Sheena a Timothyho Spalla. Představeny nám však budou i nové postavy: Zanik Hightopp (Rhys Ifans), Kloboučníkův otec a čas sám (Sacha Baron Cohen), což je zvláštní bytost, která je z části člověk, z části hodiny. 

Co se týče příběhu, ten bude opět sledovat Alenku (Mia Wasikowska), která strávila posledních pár let ve stopách svého otce a plavila se po mořích. Po svém návratu do Londýna však projde kouzelným zrcadlem a vrátí se do fantastické říše Underland, kde se setká s bílým králíkem (Michael Sheen), Absolemem (Alan Rickman), Šklíbou (Stephen Fry) a Kloboučníkem (Johnny Depp), který není sám sebou. Kloboučník ztratil svoji velkolepost, takže Mirana (Anne Hathaway) posílá Alenku hledat kovový glób, který se nachází uvnitř komnaty velkých hodin, jež pohánějí všechen čas. Po návratu do minulosti naráží na své přátele i nepřátele v různých částech jejich životů a vydá se na nebezpečný závod o záchranu Kloboučníka, než vyprší čas. Alice Through the Looking Glass si odbude premiéru 27. května (máj) 2016. Myslíte si, že podle záběrů bude i druhý díl stát za to?

Domů
Sdílet
Diskuse