Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2019 7:33
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Zapomeň na broskve i lilky: Facebook a Instagram zakázaly používání emotikonů se sexuálním podtónem

NEWS SEX
Uložit Uložené

Změny jsou součástí boje proti sexbyznysu.

Nevinná jídla plná vitamínů a antioxidantů, nebo sexuální narážky? Bez ohledu na to, jak jsi tyto dva emotikony v minulosti využíval, nové komunitní zásady Facebooku, které se vztahují i na Instagram, zakazují jejich využívání při sexuálně explicitním obsahu.

Stejně jsou zakázány i kapičky vody. Důvodem je přetrvávající boj proti sexbyznysu, který se v posledních letech přesunul i na sociální sítě. O změnách informuje Mirror.

Prostor na diskusi je důležitý, Facebook pouze určuje hranice

V nových zásadách se sociální síť vyjádřila, že rozumí potřebě vést diskuse. Hovoří zejména o sexuálním násilí a zneužívání. Chtějí však jasně vymezit tón a také způsob, jakým o těchto tématech uživatelé budou diskutovat.

Doporučeno
Lidé, kteří používají mnoho emoji, prý mají více sexu Lidé, kteří používají mnoho emoji, prý mají více sexu 22. srpna 2019 19:05

Jakýkoliv obsah, který navrhuje nebo povzbuzuje milostný vztah mezi dospělými, je zakázán. Rovněž je zakázáno zveřejňovat videa a fotky z erotických tanců a vystoupení, tantrických masáži či obsah související s pornografií.

Příspěvek, ve kterém nabízíš, nebo si žádáš erotický chat, nahé fotografie nebo přímo sex, porušuje pravidla. Taktéž porušuješ pravidla, když publikuješ obsah s takovou poptávkou nebo nabídkou a využiješ při tom emotikony, fotografie, videa a jiná umělecká díla.

Samozřejmě, nadále můžeš zveřejňovat svou tvorbu (fotografie, videa, malby, kresby) a používat emotikony. Nesmí se to jen v explicitně erotickém kontextu, ve kterém si žádáš nebo nabízíš sexuální aktivity, včetně sexu, fotografií a videí.

Twitter se tomu směje

Netrvalo dlouho a první reakce na tuto změnu se objevily online. Jeden uživatel Twitteru se na nových pravidlech dobře baví: „Už nemůžete dělat narážky pomocí jídel plných antioxidantů.“

Další uživatel se zamýšlí nad tím, jak toto pravidlo obejít: „Jsou to skvělé zprávy pro banán, hot-dog, taco a donut. Víte, jak dlouho tyto emotikony čekaly na svou chvíli?”

Domů
Sdílet
Diskuse