Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2019 9:56
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Tvůrci Game of Thrones ukončili spolupráci na nových Star Wars filmech pro Disney. Důvodem je údajně smlouva s Netflixem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

David Benioff a D. B. Weiss měli pracovat na trilogii Star Wars až do roku 2022.

David Benioff a D. B. Weiss, kteří vdechli život seriálovému hitu Game of Thrones, podle CNBC údajně odstoupili od spolupráce s Disney. Původně měli pracovat na trilogii Star Wars ve spolupráci s Lucasfilm, Deadlinu ale oznámili, že se na tvorbě těchto filmů nebudou podílet ani jako autoři, ani jako producenti. Proč?

Smlouva s Netflixem na 200 milionů

Důvodem, proč rozjetou spolupráci ukončili, může být údajně smlouva s Netflixem. Producenti zároveň řekli, že Star Wars milují a bylo pro ně ctí zúčastnit se diskusí s Georgem Lucasem a jeho týmem. Nemohou si ale dovolit pokračovat.

„Den má jen 24 hodin,“ vyjádřili se pro Deadline a dodali, že by nebyli schopni naplno pracovat na obou projektech. Po závěrečné sérii GoT, která vzbudila smíšené emoce u kritiků i u skalních fanoušků, si zřejmě producentská dvojice chce na dalším snímku dát záležet.

Doporučeno
Nová hra ze světa Star Wars vábí trailerem. Nechybí epické bitvy se světelnými meči ani Stormtroopeři Nová hra ze světa Star Wars vábí trailerem. Nechybí epické bitvy se světelnými meči ani Stormtroopeři 29. října 2019 19:06

Toto je již druhý projekt, který Benioff a Weiss ukončili předčasně, údajně kvůli závazkům vůči Netflixu, informuje Deadline. Už dříve měli pracovat na novince s názvem Konfederace s HBO. Samozřejmě, Lucasfilm už má v rukávu několik Star Wars snímků, které spatří světlo světa ještě tento rok. Epizoda IX bude mít premiéru 19. prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse