Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2019 18:14
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Čeští policisté dostali 5 luxusních limuzín. Kde budou hybridní bavoráky hlídkovat?

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Plug-in hybridní sedmičky mají výkon téměř 400 koní.

Před pár lety jsme byli svědky toho, jak se do řad české policie začlenilo jedno z nejrychlejších zdejších policejních aut. Strážci zákona totiž vyfasovali plug-in hybridní supersport BMW i8, který měl však krátce nato neslavnou havárii. V těchto dnech se dozvídáme, že naši policisté dostali další neméně zajímavé kousky, konkrétně 5 vozů BMW 745e xDrive.

K předání došlo v showroomu společnosti Stratos Auto v Pardubicích, kde nové přírůstky převzal sám policejní prezident Jan Švejdar. I v tomto případě platí, že společnost dané luxusní bavoráky složkám policie zapůjčila na rok zdarma, navíc po půl roce, respektive po absolvování 25 tisíc kilometrů, budou jednotlivé exempláře vyměněny za nové.

Českí policajti dostali 5 luxusných limuzín. Kde budú hybridné bavoráky hliadkovať?
Českí policajti dostali 5 luxusných limuzín. Kde budú hybridné bavoráky hliadkovať? Zdroj: www.auto.cz

Podle slov mluvčího je velkým přínosem, že díky daným modelům dojde ke snížení emisí a zároveň k úspoře pohonných hmot. Jak již totiž nejeden automobilový znalec postřehl, podstatou verze 745e xDrive je hybridní technologie – o pohon se stará 3litrový benzínový šestiválec a elektromotor. Celkový výkon je na úrovni 290 kW / 395 koní.

Jelikož jde o plug-in hybrid, papírový dojezd na čistě elektrický pohon je 50 až 54 kilometrů. Elektromotor dopomáhá i při akceleraci – zrychlení z 0 na 100 km/h limuzína zvládne za 5,1 sekundy

Hybridní sedmička má sloužit k preventivním účelům, a to konkrétně v Pardubickém, Hradeckém, Libereckém, Jihomoravském kraji a v Praze. Kromě polepu a světelných/výstražných majáků nemají luxusní bavoráky žádnou jinou speciální dodatečnou výbavu. Pro účely jízdy s hybridními novinkami bude vyčleněno 20 policistů se speciálním proškolením.

Domů
Sdílet
Diskuse