Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2019 12:16
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Muž na Islandu živě streamuje záběr na 10leté menu z McDonald's. I po dekádě stále vypadá čerstvě

NEWS
Uložit Uložené

Na stránku s živým videem prý denně přijde 400 tisíc lidí.

Když před 10 lety zavírali poslední McDonald's na Islandu, muž jménem Hjortur Smarason využil poslední možnost zjistit pravdu o tom, zda je skutečně pravda, že jídlo ze sítě fast foodů se nerozloží ani po několika letech. Samozřejmě, tento experiment mu přinesl relevantní výsledky až po delším čase. BBC informuje, že v těchto dnech je to přesně dekáda od momentu, co byly hranolky a burger na Islandu zakoupeny.

Doporučeno
McDonald's testuje veganské burgery McDonald's testuje veganské burgery 27. září 2019 17:05

Na fotografii máme možnost vidět, že se jídlo skutečně nerozložilo a neshnilo, stále si drží svůj původní tvar a asi nikdo by na první pohled neodhadl, že má již 10 let. „Je to zábavné zjištění, ale přinutí nás přemýšlet o tom, co vlastně jíme. Není tam žádná plíseň, jedině papírový obal vypadá staře,“ komentuje své zjištění Smarason.

Starší pán se dokonce rozhodl, že bude zajímavé ukázat experiment celému světu, a tak v jednom z islandských hotelů záběr na dnes již 10leté menu z McDonald's streamuje živě. Video můžeš sledovat na této stránce, kterou podle dostupných informací sleduje 400 tisíc zvědavých lidí denně.

Burger a hranolky z roku 2009 již mají za sebou dlouhou cestu. Nejprve je majitel měl v plastovém obalu v garáži. Po třech letech, kdy už zaregistroval alespoň minimální změnu, daroval exponát do národního muzea na Islandu. Když si však majitelé muzea uvědomili, že nejsou schopni vystavovat jídlo, vrátili ho majiteli. Ten se jen pousmál a konstatoval, že toto menu opravdu nepotřebuje žádnou péči.

Domů
Sdílet
Diskuse