Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2019 17:24
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

28 ran rákoskou jako trest za cizoložství: Muže, který prosadil zákon proti mimomanželskému sexu, přistihli s vdanou ženou

NEWS
Uložit Uložené

Potrestali i jeho milenku.

Muže z Indonésie jménem Mukhlis bin Muhammad potrestali za mimomanželský sex poté, co se jemu a organizaci, které je členem, podařilo prosadit zákon, který takový sex zakazuje. Hluboce věřící muž dostal 28 ran rákoskou před početným publikem. Potrestali i jeho milenku, která dostala 23 ran. O případu píše BBC.

Konzervativní postoj, liberální skutky?

Mukhlis pochází z regionu Aceh, který je extrémně konzervativní. Je to jediný region v Indonésii, který se drží přísného islámského práva šaría. Kromě cizoložství zde veřejně trestají rákoskou i za sex mezi dvěma muži, výrobu, prodej a konzumaci alkoholu a za gamblerství.

Doporučeno
Miriam se rozhodla konvertovat k islámu: Za terorismus dostaneš trest smrti, i v islámu existuje feminismus (Rozhovor) Miriam se rozhodla konvertovat k islámu: Za terorismus dostaneš trest smrti, i v islámu existuje feminismus (Rozhovor) 1. dubna 2019 18:01

46letý muž je jedním z islámských lídrů, který tento zákon pomohl prosadit. Paradoxně ho přistihli při sexu s vdanou ženou. Našli je v autě zaparkovaném poblíž jedné z turistických pláží.

Pro BBC se o trestu vyjádřil místostarosta, který řekl, že takto to chce Boží zákon: „Každý, komu se prokáže vina, musí být potrestán, i když je členem MPU (výboru, který prosadil konkrétní zákon, pozn. red.).“ Muže samozřejmě z organizace vyloučili. Kromě něj potrestali i jeho milenku, která dostala 23 ran rákoskou. Videa z veřejného trestu zachycují, jak trpí.

Přísné šaríjske právo v indonéském regionu platí od září 2015. Od té doby již potrestali 15 lidí, z toho 5 žen, píše CNN. Potrestali i dva muže, který dostali 83 ran rákoskou poté, co je přistihli při zakázaném sexu.

Domů
Sdílet
Diskuse