Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2019 17:19
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Pašeráci opakovaně prořezali Trumpovu stěnu proti imigrantům nástroji dostupnými v obchodech. Přes hranice převážejí drogy i lidi

NEWS
Uložit Uložené

Mexičtí pašeráci se přes novou část stěny Donalda Trumpa dostanou za pomoci nástrojů, které jsou běžně dostupné v obchodech pro kutily. Trvá to jen pár minut.

Boj Donalda Trumpa s migranty pokračuje. Nové části vysoké stěny postavené na hranici s Mexikem ale, zdá se, ani zdaleka neplní svůj účel. Podle Washington Post pašeráci z Mexika bez problémů procházejí stěnou za pomoci nástrojů běžně dostupných v obchodech pro kutily. Trvá to prý jen pár minut, během kterých stihnou udělat díry tak velké, že přes ně bez problémů dostanou drogy i lidi. Informace pro americký deník poskytli pohraniční policisté.

Doporučeno
Rihanna tvrdí, že Donald Trump je mentálně nemocný. Její slova potvrzuje i psycholog z Harvardu Rihanna tvrdí, že Donald Trump je mentálně nemocný. Její slova potvrzuje i psycholog z Harvardu 10. října 2019 6:55

Nástroj, díky kterému se dokáží pašeráci přes zeď dostat, se nazývá akumulátorová pila a podle dostupných zdrojů se dá pořídit již za přibližně 100 dolarů (zhruba 2300 korun). V případě, že mají i speciální řezací listy, přes betonové sloupy se dostanou velmi rychle. Podle inženýrů využívají při narušování konstrukce stěny pašeráci i to, jakým způsobem jsou sloupy postavené, a proto bude nutné změnit technologii. 

Před několika týdny se na veřejnost dostaly i fotografie a video, na kterém model stěny přelezla i osmiletá dívka. Trump sice tvrdil, že najal 20 profesionálních horolezců, kteří nedokázali prototyp přelézt, Američané mu ale velmi rychle dokázali opak.

Doporučeno
Osmiletá dívka přelezla repliku Trumpovy stěny proti migrantům. Tvrdil, že to nedokáže ani profesionální horolezec Osmiletá dívka přelezla repliku Trumpovy stěny proti migrantům. Tvrdil, že to nedokáže ani profesionální horolezec 10. října 2019 16:17
Domů
Sdílet
Diskuse