Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2019 13:21
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Loď zaseknutá mezi skalami na Niagarských vodopádech se po více než 100 letech posunula, může za to silný déšť a vítr

NEWS
Uložit Uložené

Loď se posunula o 15 metrů a převrátila na bok během amerického svátku Halloween.

Silná bouře pohnula železnou konstrukcí lodi, která se za 101 let v podstatě nepohnula, píše CNN. Podle zástupce parku se loď převrátila na bok.

Podle příběhu místních se loď zasekla v roce 1918 

Niagara Parks o příběhu píší i na svých stránkách. V srpnu 1918 se loď s dvoučlennou posádkou zasekla na řece Niagara necelých 600 metrů od Horseshoe Falls (Koňská podkova, kanadská část vodopádů). Dva muže se nakonec s pomocí místní policie a veterána z první světové války po téměř dvou dnech podařilo zachránit. Vrak od té doby na řece zůstal zaseknutý a chátral.

Doporučeno
22,5 metru široká loď natěsno proplula Korintským průplavem. Rozdíl na šířku tvořilo jen 2,5 metru 22,5 metru široká loď natěsno proplula Korintským průplavem. Rozdíl na šířku tvořilo jen 2,5 metru 14. října 2019 10:17

Na stejném místě se vrak držel 101 let, nakonec jím pohnula silná bouře koncem října. Pohnul se přibližně o 15 metrů a převrátil na bok. Místo nadále monitorují, zástupce parku se pro CNN vyjádřil, že loď může zůstat zaseknutá na novém místě několik dní či několik let. Nelze předpovědět, co se stane v budoucnosti.

Podívej se na zaklíněný vrak lodi na videu:

Domů
Sdílet
Diskuse