Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 7:46
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Streamer se na videu rozplakal poté, co dostal ve Fortnite doživotní ban kvůli cheatování

TECH
Uložit Uložené

Fanoušci youtubera dokonce spustili kampaň #FreeJarvis v naději, že přinutí tvůrce, aby přehodnotili svůj zákaz.

Známý britský youtuber a streamer FaZe Jarvis se ve svém nejnovějším videu, ve kterém promlouvá k fanouškům a vysvětluje, co se mu stalo, rozplakal na kameru. Vývojář Epic Games, pod kterého spadá i jedna z nejpopulárnějších videoher Fortnite, dal mladíkovi ban. 17letý Brit měl totiž ve hře cheatovat.

Doporučeno
16letý teenager vyhrál ve Fortnite 3 000 000 $ 16letý teenager vyhrál ve Fortnite 3 000 000 $ 29. července 2019 8:12

Jarvis pravidelně vysílal živě, jak hraje Fortnite. Ve videohře však používal tzv. aimboty – cheatovací programy používané hráči akčních online her, které umožňují rychlé zvyšování hráčova skóre díky použití nepovolených prostředků. Jejich funkce je založena na automatickém míření zbraně na cíl.

To však po čase hra samozřejmě odhalila a automaticky mu dala ban. Ne však ledajaký. Jarvis má doživotní zákaz hrát Fortnite či podílet se na jakýchkoliv konferencích v souvislosti s touto hrou. Youtuber v emotivním videu vysvětluje, že netušil, jaké následky může mít používání cheatů, protože v jiné hře je nikdy nepoužil.

„Beru zodpovědnost za své činy a plně chápu a respektuji to, co se mi přihodilo. Kdybych však věděl předtím, jak závažné důsledky může mít moje chování, nikdy bych o cheatování ani nepřemýšlel. Miluji všechny, kteří mě i přes celou situaci stále podporují. Rozhodně nekončím,“ napsal Jarvis na svůj Twitter.

Někteří si z jeho emotivního výlevu ve videu utahují, jiní mu píší pozitivní komentáře a prosí Epic Games, aby v tomto případě udělali výjimku a zrušili Jarvisovi ban. Na mnoha sociálních sítích dokonce fanoušci youtubera spustili kampaň #FreeJarvis v naději, že přinutí tvůrce Fortnite, aby přehodnotili svůj zákaz.

Zpět
Sdílet
Diskuse