Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 8:47
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Facebook má nové logo, bude jej využívat jen ve zvláštních případech

TECH WHATSAPP
Uložit Uložené

Technologická společnost našla cestu, jak zdůraznit, které aplikace pod ni patří.

Společnost Facebook stojí za několika úspěšnými aplikacemi a komunikačními nástroji, přičemž jedním z nich je i stejnojmenná největší sociální síť na světě. Kompetentní se kvůli tomu rozhodli odlišit logo, které symbolizuje firmu jako takovou od toho, se kterým si všichni spojují platformu pro sdílení informací.

Doporučeno
Chorobní gratulanti, maminky používající plurál i facebookoví bakaláři. Těchto 8 druhů přátel na Facebooku irituje i tebe Chorobní gratulanti, maminky používající plurál i facebookoví bakaláři. Těchto 8 druhů přátel na Facebooku irituje i tebe 2. června 2019 10:15

Původně bylo podle šéfa marketingu v plánu změnit jméno firmy Marka Zuckerberga, nakonec si však uvědomili, že by tento krok mohla společnost vnímat jako snahu skrýt se před medializovanými skandály. A tak prostě od dnešního dne bude mateřská společnost používat logo s vlastním fontem, které se na rozdíl od sociální sítě píše výhradně kapitálkami. Video sdílel i samotný CEO. 

 

Nové korporátní logo dostane několik barevných provedení a veřejnost tak bude transparentnější, že využívá produkty Facebooku. Logo bude měnit své barevné provedení v souvislosti s aplikací, v níž se bude prezentovat – například v případě WhatsApp bude zelené, v případě Instagramu žluto-růžovo-fialové.

Aplikací a platforem od Facebooku sdílejících podobnou technologii a stejnou infrastrukturu je víc, než by si mnozí mohli myslet. Pod technologického giganta patří například i Oculus, Workplace, Portal a Calibra. Jejich týmy často spolupracují.

Facebook má nové logo, bude ho využívať len v špecifických prípadoch
Facebook má nové logo, bude ho využívať len v špecifických prípadoch Zdroj: Facebook
 

Domů
Sdílet
Diskuse