Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 16:27
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Má Twitch problém? Už od něho utekl CouRage, Shroud i Ninja

TECH
Uložit Uložené

Známá jména čím dál častěji odcházejí ke konkurenci.

Platforma Twitch si navzdory kauzám spokojeně žila až do léta tohoto roku. Pak ale jeden z nejznámějších streamerů Ninja ohlásil náhlý přechod na konkurenční Mixer vlastněný Microsoftem.

Podle spekulací hrál v Ninjově případě hlavní roli štědrý bonus ve výši 50 milionů dolarů, ale jeho příklad už mezitím následovalo několik známých jmen.

Doporučeno
Hrají hry a vydělávají miliony. Streamování na Twitchi živí tisíce mladých lidí Hrají hry a vydělávají miliony. Streamování na Twitchi živí tisíce mladých lidí 7. září 2019 8:39

Na konci října přechod na Mixer oznámil i Shroud, který tuto změnu podle Dotesports označil za „nejlepší krok ve své kariéře“ už po prvním dni na novém webu.

K hladkému přechodu přispívá i samotný Mixer, který během prvních týdnů umožní předplatit si Shroudův kanál (tzv. subscription) zcela zdarma. Předplatitelé, kteří ho svými měsíčními příspěvky podporovali na Twitchi, tak v zásadě nepřijdou o žádné peníze.

V posledních dnech se k odchodu z Twitche přidal i CouRage, vlastním jménem Jack Dunlop, informuje Engadget.

Ten streamuje zejména hru Fortnite a jeho kanál měl více než dva miliony followerů. Nyní pro změnu zamířil na YouTube, kde se již těší přibližně stejně velké komunitě.

Web také spekuluje, že za stále větším počtem odchodů je samotná politika Twitche, který má svým velkým hvězdám bránit v navazování nových obchodních a sponzorských dohod s ostatními firmami.

Domů
Sdílet
Diskuse