Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Nadával na FIFU a pak plivl na šálu s logem EA. Profesionální hráč za to dostal ban, společnosti došla trpělivost

TECH FIFA
Uložit Uložené

Choval se jako hulvát a společnost EA to už nehodlala tolerovat.

Hry jsou fenoménem 21. století a kromě toho, že jimi zabíjíme volný čas, se hitem stalo i jejich sledování. V nejpopulárnějších hrách světa se konají turnaje dotované obrovskými penězi, z e-sportu se stal nepochybně životní styl. V minulosti bylo trapné říct nahlas, že hraješ či sleduješ hry, ale dnes je komunita kolem her tak masivní, že se čím dál častěji hovoří dokonce o zařazení některých her mezi olympijské sporty.

Doporučeno
Streamer se na videu rozplakal poté, co dostal ve Fortnite doživotní ban kvůli cheatování Streamer se na videu rozplakal poté, co dostal ve Fortnite doživotní ban kvůli cheatování 5. listopadu 2019 7:46

Některé ale obsahují násilí, a to je největší problém. To se ale netýká sportovních her, například taková FIFA by možná i splňovala atributy na to, aby se dostala na olympiádu. S určitostí se na ni ale nedostane streamer Kurt0411, který ve hře dostal ban. Důvod je jednoduchý, choval se jako hulvát.

Pravidelně kritizoval ve svých videích vydavatele a vývojáře hry. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby to dělal s mírou a opodstatněně. Profesionální hráč FIFA byl ale často vulgární a EA ho nejednou upozorňovala, aby krotil své vášně. Dokonce mu zakázali zúčastnit se některých kvalifikací.

Poslední kapkou byl jeho výlev na platformě Twitch během streamování zápasu. Kurt prohrával a v samém závěru zápasu se mu podařilo vyrovnat. „F*ck you, EA,“ zakřičel a následně zvedl svou šála s logem EA. A několikrát na ni plivl. Na jeho chování upozornil FIFA streamer DrJarb a vznikla mezi nimi na internetu potyčka. Celý beef nakonec ukončil samotný vývojář hry a udělil Kurtovi ban.

Nadával na FIFU a potom opľul šál s logom EA. Profesionálny hráč za to dostal ban, spoločnosti došla trpezlivosť
Nadával na FIFU a potom opľul šál s logom EA. Profesionálny hráč za to dostal ban, spoločnosti došla trpezlivosť Zdroj: EA

Podle nás zasloužený. Kurt, protože je profesionál, by se měl chovat zodpovědně. Navíc EA ho v podstatě jistým způsobem „zaměstnává“ a jeho nevhodné chování hází špatné světlo i na společnost. O EA si můžeme myslet co chceme, ale měli bychom to umět říct slušně. A Kurt to očividně neví.

EA ban odůvodňuje tím, že hráče už několikrát upozorňovala, tentokrát zašel příliš daleko. Mnozí se postavili na stranu společnosti, jiní jsou zase přesvědčeni, že Kurt dostal až příliš tvrdý trest. Jeho reakci si můžeš prohlédnout na videu.

Domů
Sdílet
Diskuse