Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2019 15:12
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

iPhone 12 má přinést další fotoaparát navíc, 5G a hranaté tělo

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Spekulace se rozbíhají. Některé dávají smysl, jiné už méně.

iPhone 11 se v obchodech a kapsách šťastných majitelů dlouho neohřál a internet už spekuluje, co přinese nadcházející generace. 

Zkušenosti velí, že by se měla jmenovat iPhone 12 a na rozdíl od modelů s označením „S“ by měla přinést převratnější změny designu.

Jeden z dosud nejrozumnějších souhrnů se objevil na webu PhoneArena.com. Můžeš považovat za téměř jisté, že iPhone 12 přinese podporu pro sítě 5G. Ty letos ještě nebyly zajímavým faktorem, ale Apple bude muset reagovat minimálně na konkurenci s Androidem, pokud už ne na reálné rozšíření této technologie a poptávku ze strany zákazníků. 

Mluví se i o návratu čtečky otisků prstů Touch ID, která by se ale mohla objevit přímo pod displejem, kvůli maximalizaci jeho velikosti. My bychom si ale na tento fakt nevsadili. 

Apple si marketing postavil na skenování obličeje přes Face ID, návrat „o level níže“ by tak nedával smysl. Možná jen v levnějším iPhone SE2.

Doporučeno
Levný Apple iPhone SE 2 prý opravdu přijde. Měl by stát 9 300 korun Levný Apple iPhone SE 2 prý opravdu přijde. Měl by stát 9 300 korun 15. října 2019 16:56

A přestože by kreativní hlavy sedící za Photoshopem rády viděly displej přes celou přední stranu, alespoň nějaký výřez zřejmě iPhonu 12 zůstane. Někam totiž bude nutné umístit kamery a snímače pro Face ID

Ano, Androidy ho často nemají, ale s nimi skenem tváře v obchodě opravdu nezaplatíš.

Při bližším pohledu si určitě všimneš, že z okrajů telefonu na renderu zmizely obliny. Hranaté boky jsme naposledy viděli na iPhonu 5S nebo právě iPhonu SE. Návrat k nim není úplná hloupost, protože stejně vypadají i nejnovější iPady Pro. 

Vzadu už není „trojplotnaŻ objektivů, ale rovnou čtyři souměrněji umístěny foťáky. Důvod? Číslo 4 by měl být tzv. Time-of-Flight senzor měřící vzdálenost k jednotlivým objektům. Jeho využití bys našel v rozšířené realitě a podobných hračkách. 

Nejpodstatnější je však poslední otázka. Bude iPhone 12 ještě dražší než současné modely?

Domů
Sdílet
Diskuse