Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2019 21:41
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Ženy řídí lépe než muži. Ti způsobují téměř 80 % přestupků

NEWS
Uložit Uložené

Nový průzkum označuje ženy za jednoznačně zodpovědnější řidičky.

Co ženy ztrácejí na muže v autoškole, dohánějí přímo na silnicích v praxi, tvrdí studie ze stránky Confused. Muži uvedení v průzkumu páchají přestupky přibližně čtyřikrát častěji než ženy.

I když bývají ženy na testech v autoškole méně úspěšné, na silnicích jim to pak jde v porovnání s muži jedna radost. Ze všech přestupků zaznamenaných v roce 2018 v Anglii a Walesu bylo až 79 % z nich připisováno právě mužům.

Muži v této oblasti „vyhrávali“ nad ženami v každé kategorii přestupků. Ať už šlo o jízdu pod vlivem alkoholu, příliš vysokou rychlost a podobně, vždy si větší část přestupků připsalo mužské pohlaví. Co se týče jízdy s alkoholem za volantem, toto provinění se mělo týkat 5 % mužů a pouze 1 % žen.

Doporučeno
14letá dívka navrhla, jak zvýšit bezpečnost aut. Dostala za to přes půl milionu korun 14letá dívka navrhla, jak zvýšit bezpečnost aut. Dostala za to přes půl milionu korun 5. listopadu 2019 18:11

Pokud je řeč o pojištění, dražší se týká právě mužů. A ano, i v případě počtu zavinění pojistných událostí ženy tahaly za kratší konec. Muži v tomto případě dominovali téměř dvakrát víc.

Někteří řidiči by mohli namítat, že muži najedou mnohem více kilometrů, a proto se procenta pojistných událostí a přestupků přiklánějí právě k nim. Z průzkumu ale vyplývá, že ženy mají průměrně ujeto 10 954 kilometrů a muži 11 062. Markantní rozdíl bychom tedy v tomto ohledu hledali jen těžko.

Ženy sú lepšími šoférkami ako muži. Tí spôsobujú takmer 80 % priestupkov
Ženy sú lepšími šoférkami ako muži. Tí spôsobujú takmer 80 % priestupkov Zdroj: confused.com
Domů
Sdílet
Diskuse