Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2019 11:59
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Plačícího cheatera ve Fortnite se zastal nejsledovanější streamer Ninja. Prý je to jen hloupé dítě a ban je přísný

TECH
Uložit Uložené

Emotivní video FaZe Jarvise obletělo svět.

Každý hráč počítačových her ví, že cheatovat se nemá. Podvádění kazí hru ostatním a jediné, co můžeš očekávat, je trest. Ten bývá zpravidla v podobně permanentního banu. Každá oblíbená hra bojuje s cheatery, jde to ruku v ruce – čím populárnější hra, tím je větší pravděpodobnost, že zanedlouho budou na serverech znepříjemňovat hraní cheateři. 

Výjimkou není ani Fortnite a proti podvodníkům se herní studio hru Epic Games snaží bojovat. Hráče, kteří se ti nezdají, můžeš nahlásit a ve hře funguje anti-cheat systém. Ten ale není dokonalý a je možné, že i přes zabezpečení potkáš na serveru cheatera. Takový je život gamera, s tím je třeba se smířit.

Plačúceho cheatera vo Fortnite sa zastal najsledovanejší streamer Ninja. Vraj je to len dieťa a ban je prísny
Plačúceho cheatera vo Fortnite sa zastal najsledovanejší streamer Ninja. Vraj je to len dieťa a ban je prísny Zdroj: IG/Ninja

Raritou ale je, pokud cheatuje známý hráč. Přesně to se stalo nedávno, FaZe Jarvis používal aimbot – automatické míření. Dostal doživotní stopku a následně doslova vyplakával na internetu. Vydal video, ve kterém rozhodnutí Epic Games plně akceptuje a v závěru se rozplakal. 

Video má za necelý týden téměř 9 milionů zhlédnutí a obletělo prakticky celou komunitu. Aby ne, je to unikátní případ. Jarvis patřil do známého sdružení FaZe, které ve světě Fortnite patří mezi nejpopulárnější. Po medializované hádce mezi již bývalým členem Tfuem a vedením „klanu“ ale sdružení nemá nejlepší renomé a ban za cheating zřejmě také nepomůže.

Doporučeno
Streamer se na videu rozplakal poté, co dostal ve Fortnite doživotní ban kvůli cheatování Streamer se na videu rozplakal poté, co dostal ve Fortnite doživotní ban kvůli cheatování 5. listopadu 2019 7:46

Jarvisovi se mnozí v komentářích vysmívají a říkají mu, že byl patetický, pokud si myslel, že za cheatování ban nedostane. Jiní se ho zastávají a tvrdí, že trest je příliš tvrdý. Mezi jeho obhájce patří i nejpopulárnější streamer Ninja. Podle něj by stačil ban na 3 měsíce až rok. Argumentuje tím, že je to ještě dítě, je mladý a doživotní zákaz je přehnaný

„Je mladý. Jsou lidé, co na internetu udělali mnohem horší věci a nedostali ban. Jako příklad použiji skandál Logana Paula. Filmoval někoho, kdo se oběsil v lese a jeho kanál nedostal ban. Uploadnul video s omluvou a bylo,“ řekl Ninja.

„Jarvisi, jsi idiot. Nicméně 6 měsíců, možná 3 – první provinění, ale no tak,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse