Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2019 15:12
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Ruská kočka byla příliš tlustá. Její majitel proto sehnal dvojníka, aby ji dostal do letadla

NEWS
Uložit Uložené

Muž porušil bezpečnostní pravidla, ale na Facebooku se dočkal zejména obdivu za svou šikovnost.

Cestování letadlem není pro domácí zvířata právě nejpohodlnější a nejméně stresující zážitek, ale někdy jejich majitelé nemají na výběr. 

O jednom z nejbizarnějších příběhů informuje  RT. Mikhail Galin se na moskevském letišti Šeremetěvo dozvěděl, že jeho desetikilová kočka je příliš tlustá a přímo v kabině mohou být s cestujícími přepravována pouze maximálně osmikilová zvířata.

Doporučeno
Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století 8. listopadu 2019 17:21

Musela by tak putovat do zavazadlového prostoru, což majitel odmítl, protože se obával, že by tam osmihodinový let nepřežila. 

Galin se tak následně pokusil o malý podvod. Letenku vrátil a na Facebooku vyhlásil pátrání po podobně vypadající kočce, která by ale byla lehčí.

Druhý den se prý na letiště dostavil se dvěma kočkami. Na letištní váhu postavil „falešného dvojníka“, který testem pohodlně prošel a následně jej vyměnil za svého milovaného Viktora. 

Úspěšně se tak dostal na palubu druhého letu, který si už díky nalétaným mílím zaplatil rovnou v business třídě s luxusní večeří v ceně.

Jeho příběh si na Facebooku vysloužil hlavně pozitivní reakce, ale to nic nemění na faktu, že jde o obcházení pravidel.

Pár kilogramů u jedné kočky velký rozdíl neudělá, ale maximálně hmotnosti pro zavazadla pasažérů jsou v letectví důležité i z hlediska bezpečnosti. Pilot totiž musí mít možnost vypočítat hmotnost, s jakou letadlo startuje a výrazné přetížení může způsobit, že letištní dráha bude najednou příliš krátká.

Domů
Sdílet
Diskuse