Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2019 13:23
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Poslala do Afriky 1,5 milionu korun v domnění, že zdědila 173 milionů, ale musí zaplatit právní poplatky. Šlo o podvod

NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Slovenská policie informuje o vyšetřování podvodu, v rámci nějž žena z prešovského kraje přišla o půl druhého milionu.

Slovenská policie na Facebooku upozorňuje všechny uživatele, aby si dávali pozor na podvodníky, kteří kontaktují lidi prostřednictvím internetu a tvrdí jim, že zdědili peníze. Bohužel, informace se dozvídáme na příkladu poškozené Slovenky, která poslala zlodějům 60 tisíc eur (téměř 1,5 milionu korun). Slibovali jí, že když zaplatí všechny právní poplatky, dostane 7,5 milionu dolarů (v přepočtu 173 milionů korun), které zdědila v Africe. 

„Od začátku roku 2018 do října 2019 pachatel prostřednictvím internetu kontaktoval poškozenou s tím, že je právní zástupce po zůstavitelce, která tragicky zahynula a v bance, v africkém Togu, zanechala 7,5 milionu amerických dolarů,“ píše policie na sociální síti. 

Poškozená z Prahy kvůli vidině zisku poplatky zaplatila prostřednictvím Western Union, postupně jí ale došlo, že něco není v pořádku.

Doporučeno
Pil C: Zrušil jsem deal s bankou, protože nabízela velmi málo peněz, za týden jsem viděl, že to vzal jiný raper (Rozhovor) Pil C: Zrušil jsem deal s bankou, protože nabízela velmi málo peněz, za týden jsem viděl, že to vzal jiný raper (Rozhovor) 3. listopadu 2019 13:15

Vyšetřovatel sice v případě vede trestné stíhání za zločin podvodu a pachateli hrozí 3 až 10 let ve vězení, je ale otázkou, nakolik je možné zloděje v podobných případech vypátrat. 

Tento případ by měl být pro každého poučením, jelikož podobné e-maily o dědictví se mohou dostat do schránky každého z nás. V první řadě je velmi malá pravděpodobnost, že by ti někdo chtěl dát miliony jen tak, podezřelá je také skutečnost, že nejprve musí poslat peníze ten, kdo zdědil velký obnos. Poznat můžeme podvodníky například i tak, že komunikují prostřednictvím Google překladače.

 

Domů
Sdílet
Diskuse