Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2019 17:21
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Vyhraje Végh, nebo Vémola? Zeptali jsme se slavných MMA bojovníků, jaký tipují výsledek zápasu století

SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Mahkmud Muradov, Tomáš Deák, Ondřej Raška nebo David Kozma. Koho favorizují bojovníci z domácí MMA scény v zápase století? Zeptali jsme se a zjistili to.

Dlouze očekávaný souboj je za dveřmi. Už zítra vypukne zápas století, nezapomenutelná bitva mezi velikány české a slovenské MMA scény – Karlosem „Terminátorem“ Vémolou a Attilou Véghem. Názory na to, který z borců nakonec v beznadějně vyprodané O2 areně zvedne ruku nad hlavu jako vítěz, se různí. A to jak mezi fanoušky, tak i dalšími slavnými bojovníky. 

Doporučeno
10 nejlepších zápasů Karlose „Terminátora“ Vémoly 10 nejlepších zápasů Karlose „Terminátora“ Vémoly 7. listopadu 2019 21:38

Při této příležitosti jsem se rozhodli oslovit několik známých jmen, které domácím fanouškům smíšených bojových umění jistě nebudou cizí. Odpovědi jsme získali od hvězd, jako jsou například UFC bojovník Makhmud Muradov, Samuel „Pirát“ Krištofič, Patrik Kincl, Ľudovít „Lajoš“ Klein, David „Pink Panther“ KozmaKarol „Bomby“ Ryšavý, Ivan „Buki“ Buchinger, Tomáš Deák a dalších. 

Všichni dostali stejnou otázku: Komu v zápase století fandíš a jaký tipuješ výsledek? Zde jsou jejich odpovědi.

Samuel „Pirát“ Krištofič

 

Právoplatný „Král Bratislavy“ se aktuálně připravuje na tvrdý zápas bez rukavic s Petrem „Voldemortem“ Karešem na akci Double Red Fight Night, která proběhne 14. 12. pod střechou Eurovia Arény v hlavním městě Slovenska. Na otázku odpověděl následovně:

„U mě je to jasné, jsem na straně Attilky a jsem přesvědčený o jeho vítězství! Znám ho a vím, že je to bojovník, který se na Karlose dokázal výborně připravit. Má několik možností, jak ten zápas může vyhrát, přičemž jeho soupeř jen jednu a nevěřím, že mu to tentokrát bude stačit. Attila je můj kamarád a taktéž ho už beru jako součást svého týmu. Takže budu posílat hodně pozitivní energie a držet palce. Good luck, Attilka!“

Ondřej „Andrés“ Raška

Týmový kolega české MMA jedničky Jiřího Procházky a jeden z mála bojovníků, který se může pochlubit vysokoškolským diplomem, se po zranění pomalu vrací zpátky do tréninku a my mu přejeme, aby svůj návrat do klece oslavil výhrou. Vzdělaného člověka v sobě nezapřel a poskytl velmi diplomatickou odpověď:

„Tak co se týče mě, já fandím hlavně dobrému a pro oči pěknému MMA. Mám rád oba dva, oba dva jsou skvělí zápasníci a především lidé, co se charakteru týče.

A k průběhu a výsledku bych řekl, že v prvním kole bude dominovat Karlos, protože ten timing takedownů má výborný, ve druhém a třetím si myslím, že na to už bude Attila lépe reagovat. A tady vzrostou jeho šance na urvání vítězství na svou stranu. A protože znám přece jenom Karlose osobně o něco lépe, tak neutrální v držení palců zřejmě nebudu.“

Miroslav „Inkvizitor“ Brož

Houževnatý dříč a bývalý hokejista Miroslav Brož se momentálně připravuje na svůj přechod do lehké váhové kategorie (do 70 kilogramů), ve které bychom jej měli vidět zápasit už začátkem příštího roku. Přejeme mu, aby se v nadcházející bitvě dostal zpátky na vítěznou vlnu. Velmi dobrý kamarád Michala Martínka, úřadujícího šampiona Oktagonu v těžké váze, zápas vidí takto:

„Já to přeju Attilovi, je mi lidsky mnohem blíž, je také věřící člověk a je pokorný. Myslím si, že to skončí na body. Oba jsou skvěle připravení a bude to o tom, jestli si dokáže Karlos prosadit to svoje!“

Robo „Diamantový Čávo“ Pukač

Robo ve své poslední bitvě sice neuspěl, ale my věříme, že zapracuje na slabinách a do dalšího zápasu se vrátí jako ještě lepší a silnější bojovník. Slovenský oblíbenec publika a milovník tetování odpověděl jasně a stroze:

„Fandím Attilovi a myslím, že vyhraje na TKO ve třetím kole.“

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek

Ostravského rváče můžeš buď milovat, nebo nenávidět. To zejména kvůli jeho upřímné a přímé osobnosti. Talent mu však nikdo upřít nemůže, což potvrdil i nedávno na turnaji Oktagon Prime 2, kde si připsal skvělou výhru. A my věříme, že brzy bude slavit další. Jeho slova znějí takto: 

„Moje odpověď je jednoduchá. Fandím Attilovi, protože je lidsky zábavný, a hlavně ten čávo se směje upřímně. Jak řekl Attila, Karlos ho může oblízat i s tím jeho ‚lvi žerou první'. A jak dopadne zápas, myslím, že to skončí na body pro Attilu.“

Patrik Kincl

Jednoho z nejlepších českých postojářů postihlo letos před titulovým zápasem v největší evropské organizaci KSW těžké zranění. Nyní už je ale z nejhoršího venku a konečně znovu trénuje. Snad si jeho návrat do oktagonu budeme moci vychutnat již brzy. 

Mnozí si jistě vzpomenou na zápas, do kterého Patrik nastoupil právě s Karlosem Vémolou. Mezi oběma borci to poměrně vřelo a období před bojem se neslo v duchu celkem ostrého trash-talku. Koho tedy tipuje jako vítěze?

„Vítězem po lidské stránce a sportovní stránce je u mě Attila, ale v zápase tipuji za vítěze Vémolu.“ Hvězdný bojovník odhaduje, že Karlos vyhraje spíše na body.

Makhmud Muradov

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 76378 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse