Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2019 8:59
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Instagram výrazně rozšiřuje území, kde uživatelé neuvidí počítadlo lajků na příspěvcích

TECH
Uložit Uložené

Test se dostává do další fáze – Instagram bude získávat data po odstranění lajků ve Spojených státech.

Instagram během uplynulého roku podnikl mnoho kroků směrem k tomu, aby se stal nejbezpečnější sociální sítí na světě. Bojuje proti dezinformacím, nenávisti i kradení obsahu, tím nejvýraznějším rozhodnutím je zrušení zobrazování počítadla lajků pro všechny uživatele.

Zatím je implementace ve fázi testování, postupně se však rozšiřuje do více zemí. Nejnovější CEO společnosti Adam Mosseri oznámil, že novinku budou testovat od příštího týdne ve Spojených státech.

Doporučeno
Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories 31. října 2019 16:00

Také v USA bude test fungovat stejně jako všude jinde – žádný z uživatel neuvidí počítadla srdíček na cizích příspěvcích, fotky ale nadále mohou lidé lajkovat. Majitel fotky nebo videa vždy uvidí, kolik lajků dostal. Cílem je rozvázat veřejnosti ruce v tom, jaký obsah budou přidávat. Instagram chce, abychom svobodněji přidávali příspěvky, aniž abychom selektovali jen ty s potenciálem na velký dosah. 

Zatím není známo, kdy by se mohla implementace velké změny dostat i do našich končin, právě aktuální rozšíření napovídá, že se testy dostávají do další fáze.

Domů
Sdílet
Diskuse