Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2019 14:38
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Zubaté rybě usekli hlavu, přesto rozkousala plechovku coly. Video se stalo hitem internetu

NEWS
Uložit Uložené

Z plechovky zůstala jen šumící pěna a zdemolovaný kov.

Aktuálně internetem koluje podivuhodné video, které zachycuje obludnou rybu známou jako vlkouš obecný, která svou silou a ostrými zuby dokázala bez jakýchkoliv problémů rozkousnout plechovku coly. Dokonce i poté, co ji rozpůlili na dvě části, informuje portál IFL Science.

Pokus nejprve zkoušejí s celou rybou, kterou postaví před plnou plechovku syceného nápoji. Ta ho okamžitě popadne do úst a rozkouše tak silně, že z ní zůstanou jen šumící pěna a zdemolovaný kov.

Experiment byl zopakován i poté, co vlkoušovi oddělili hlavu od těla. Video bylo sice na YouTube nahráno už v lednu, ale teprve nedávno se objevilo na Redditu a následně se stalo virálním po celém světě. Aktuálně má na kontě již více než 6 milionů zhlédnutí a tento počet stále roste.

 

Fascinující druh podmořského živočicha přezdívají díky ostrým zubům i vlčí ryba. Švédský professor Björn Thrandur Björnsson z endokrinologického laboratoře univerzity v Göteborgu tvrdí, že tento druh ryby se vyskytuje především v Atlantském a v Severním ledovém oceánu. Údajně může dorůst až do délky 2 metrů.

Živí se korýši, měkkýši či menšími rybami. Přestože jej na Redditu lidé popisují jako jedovatého, není to pravda. Profesor vysvětluje, že za zakousnutí i po dekapitaci (utnutí hlavy) může tzv. neuromuskulární reflex. „Jeho čelist je v podstatě naprogramována na kousnutí, pokud jeho ústní dutina něco zaregistruje. Obvykle to bývá kořist,“ dodává Björnsson.

Domů
Sdílet
Diskuse