Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2019 10:40
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Vrah odsouzený na doživotí trvá na tom, aby ho propustili. Technicky prý už zemřel, když ho oživovali během operace

NEWS
Uložit Uložené

Tvrdí, že podmínky rozsudku splnil, což znamená, že je nezákonně uvězněn a měl by být okamžitě propuštěn.

Šestašedesátiletý vrah a vězeň Benjamin Schreiber, který si aktuálně odpykává doživotí, tvrdí, že by ho měli propustit. Technicky prý už zemřel v roce 2015, kdy ho měli během operace pětkrát oživovat. Podle jeho slov to znamená, že jeho život už byl ukončen, a to by se mělo vztahovat i na jeho doživotí.

Jak informuje stanice CNN, Schreiber byl za vraždu prvního stupně v roce 1997 odsouzen na doživotí bez podmínečného propuštění. Před 4 lety mu ale kvůli sepsi – těžké infekci – selhaly ledviny a ve své cele upadl do bezvědomí. Okamžitě ho museli převézt do nemocnice, kde byl pětkrát resuscitován.

Doporučeno
Klinická smrt: Proč lidé vidí světlo na konci tunelu, vznášejí se nad svým tělem a hovoří s Bohem? Klinická smrt: Proč lidé vidí světlo na konci tunelu, vznášejí se nad svým tělem a hovoří s Bohem? 4. května 2019 20:15

Lékařům se ho nakonec podařilo úspěšně oživit. To ale ještě netušili, že to bude Schreiber po nějaké době považovat za smrt a tím pádem i za dokončení svého doživotního trestu. Vrah tvrdí, že jelikož podmínky rozsudku splnil, je nezákonně uvězněn a měl by být okamžitě propuštěn.

Okresní soud ale Schreiberův návrh na propuštění zamítl. Vězeň odsouzený na doživotí prý musí strávit zbytek svého přirozeného života ve vězení, bez ohledu na to, jak dlouho bude toto období trvat nebo jaké události se během jeho života vyskytnou, dokud definitivně nezemře.

Soudce řekl, že jelikož je Schreiber naživu, je ve vězení oprávněně. V případě, že by byl mrtvý, bylo by toto odvolání opodstatněné. Vrahův advokát se k rozsudku zatím nijak nevyjádřil. Uvidí se, zda se Schreiber odvolá a předloží případ vyššímu soudu.

Doporučeno
Vůdce kultu miloval hazard a sexuálně zneužíval ženy. Po bombovém atentátu na jeho osobu zůstaly pouze kousky lidských těl Vůdce kultu miloval hazard a sexuálně zneužíval ženy. Po bombovém atentátu na jeho osobu zůstaly pouze kousky lidských těl 19. října 2019 13:58
Domů
Sdílet
Diskuse